Wat als je VeChain(VET) naar een Ethereum wallet hebt verzonden?

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Intro afbeelding Vechain

Je hebt VeChain(VET) gekocht en maakt dit over naar je Ledger Nano X. Maar wat als je dit per ongeluk naar je Ethereum wallet hebt ovegemaakt? Kun je jouw VeChain(VET) dan nog terugkrijgen?

Gelukkig wel! Hoe je dat doet, laat ik je zien in deze tutorial.

VeChain(VET) verzonden naar een Ethereum wallet

Het zal je maar gebeuren. Je hebt VeChain gekocht bij een exchange en je wilt dit overmaken naar je hardware wallet. Om het te kunnen verzenden naar de Ledger Nano X moet je eerst de VeChain App installeren via de Ledger Live App. Dat heb je gedaan en je bent klaar om jouw VET te verzenden.

Maar in de Ledger Live App kun je (nog) geen account aanmaken voor VeChain. Je hebt hier een third party wallet voor nodig, zoals de Sync wallet. Maar je hebt al eerder crypto verzonden naar je Ledger en weet hoe je dat moet doen. Je kopieert het adres van je Ethereum wallet en verzendt jouw VET naar je Ethereum wallet. De exchange laat dit toe en geeft geen foutmelding. Maar als je dan kijkt of jouw VET is bijgeschreven, dan vind je dit nergens terug.

Logisch, want je hebt het over het verkeerde netwerk verstuurd en je Ethereum wallet laat geen VET zien. Balen, want ben je nu jouw VET kwijt? Gelukkig niet en het is niet heel lastig om dit weer terug te krijgen.

Voor deze tutorial heb ik 50 VET van Bitvavo naar mijn Ethereum wallet op de Ledger Nano X overgemaakt. Minus de kosten van 0,2 VET moet er nu 49,8 VET op mijn Ethereum wallet staan. Ik laat je stap voor stap zien, hoe ik dat van mijn Ethereum wallet weer naar mijn VET wallet kan krijgen.

VET van Bitvavo naar de Ledger verzonden naar een ETH wallet adres
– VET overgemaakt van Bitvavo naar een Ethereum wallet adres

Sync Wallet

De Ledger Live App heeft (nog) geen mogelijkheid om een account aan te maken voor VeChain. Je kunt dus wel VeChain naar de Ledger Nano X verzenden, maar het niet zien in de Ledger Live App. Hiervoor hebben we een zogenoemde third party wallet nodig. We gebruiken hiervoor de Sync wallet van VeChain.

Icon info

Heb je de Sync wallet al geïnstalleerd, dan kun je direct door naar het koppelen van een Ethereum wallet.

Sync wallet downloaden

Om de Sync wallet te kunnen gebruiken moeten we de wallet eerst downloaden en installeren. Ga naar de website en download de Sync wallet.

Website om de Sync wallet te downloaden
– Sync wallet downloaden

Sync wallet installeren

Als je de Sync wallet hebt gedownload kun je de wallet installeren. Zoek het gedownloade bestand en dubbelklik er op om de wallet te installeren. Als de installatie is voltooid wordt de wallet automatisch geopend. In de video hieronder kun je de stappen voor het downloaden en installeren nog even terugkijken.

– Sync wallet downloaden en installeren

Ethereum wallet koppelen met Sync

Omdat we VET naar een Ethereum wallet hebben verzonden moeten we deze wallet in Sync importeren. Dit doen we in een aantal stappen. Om deze stappen te kunnen doorlopen heb je het volgende nodig:

Sync wallet klaarzetten voor importeren

We beginnen met het klaarzetten van de Sync wallet, zodat we een Ethereum wallet kunnen importeren. Open de Sync wallet en klik dan op icon wallets om het Wallets menu te openen. Klik dan op Icon import sync wallet om een wallet te importeren. Het Import Wallet menu wordt geopend. Er zijn drie methodes om een wallet te importeren. Kies voor de methode Private key.

Import methode Private Key in de Sync wallet
– Import methode Private Key in de Sync wallet

Icon info

Ik heb de Sync wallet overgezet naar het donkere thema. De afbeeldingen kunnen er dus net iets anders uitzien.

We hebben nu de private key nodig die bij het Ethereum wallet adres hoort. Deze private key kunnen we vinden door gebruik te maken van de Ian Colemans Mnemonic Code Converter. Zorg ook dat je jouw recovery phrase bij de hand hebt omdat we die nodig hebben in de Converter.

Mnemonic Code Converter downloaden

Om te beginnen gaan we de Mnemonic Code Converter downloaden. Het is ook mogelijk om de Converter online te gebruiken, maar aangezien we onze recovery phrase moeten invoeren, doe ik dit liever offline.

Goed, ga naar de Github pagina van Ian Coleman. Scroll naar beneden en klik bij Assets op bip39-standalone.html. Sla dit bestand op waar je hem makkelijk terug kunt vinden, we gaan het bestand namelijk in de volgende stap gebruiken.

Downloaden van de Ian Coleman Mnemonic Code Converter
– Ian Coleman Mnemonic Code Converter downloaden

Mnemonic Code Converter instellen

Open het bip39-standalone.html bestand. De Mnemonic Code Converter wordt dan geopend. Er zijn nu een aantal dingen die we in moeten stellen om onze private key, behorende bij het Ethereum wallet adres, op te kunnen halen.

De Mnemonic Code Converter
– De Mnemonic Code Converter

Om te beginnen gaan we onze recovery phrase instellen. Vul de 24 woorden van jouw recovery phrase in bij BIP39 Mnemonic. Alle woorden moeten met kleine letters ingevoerd worden en met een spatie tussen de woorden.

Invoeren van de recovery phrase in de Mnemonic Code Converter
– Recovery phrase invoeren

Heb je al jouw 24 woorden ingevoerd, kies dan bij Coin, voor ETH – Ethereum.

Mnemonic Code Converter Coin kiezen
– Kies de Coin waarvoor je de adressen weer wilt geven. In dit geval Ethereum.

Private key opzoeken en kopiëren

De 24 woorden zijn ingevoerd en de juiste Coin is ingesteld. Nu kun je de private key van de juiste Ethereum wallet opzoeken. Scroll in de Mnemonic Code Converter naar beneden, tot je de Derived Addresses tegenkomt.

Je krijgt nu een hele lijst met adressen te zien. Achter ieder adres staat een public key en een private key. Het enige wat je nu nog moet weten is het wallet adres waarnaar je VET hebt overgemaakt. In mijn geval heb ik je dat al laten zien aan het begin van deze tutorial.

Zoek het juiste wallet adres op in de lijst met als kop Address. Heb je het wallet adres gevonden, selecteer dan de private key die bij dit wallet adres hoort en kopieer deze private key.

Private key kopiëren
– Private key kopiëren die hoort bij het juiste Ethereum wallet adres.

Zorg er voor dat je jouw recovery phrase en private keys altijd voor jezelf houdt. Jouw recovery phrase geeft toegang tot je crypto.

Private key invoeren in de Sync wallet

Top. We hebben de private key gekopieerd en kunnen die nu gaan invoeren in de Sync wallet om onze Ethereum wallet te importeren.

Open de Sync wallet. Als het Import Wallet menu niet meer open staat, ga dan naar Wallets icon wallets, klik op Import Icon import sync wallet en kies bij methode voor Private key.

Import methode Private Key in de Sync wallet
– Import methode Private Key in de Sync wallet

Plak nu de Private key in het daarvoor bestemde veld en klik op Next.

– Private key plakken in de Sync wallet

Geef de wallet een naam en bedenk een wachtwoord. Dit wachtwoord gebruik je om transacties goed te keuren. Heb je het wachtwoord bevestigd, klik dan op Import.

Wallet aanmaken in Sync
– Wallet aanmaken

Jouw Ethereum wallet is nu geïmporteerd in de Sync wallet en je ziet dat de 49,8 VET die ik verzonden heb vanaf Bitvavo in deze wallet staan. Top!

Ethereum wallet geïmporteerd in de Sync wallet
– Ethereum wallet geïmporteerd in de Sync wallet.
Banner afbeelding voor de Ledger Nano X

Jouw VET veilig en eenvoudig opslaan doe je op de Ledger Nano X!

Koop dus snel jouw hardware wallet.

VET overzetten van Ethereum wallet naar een VET wallet

Het importeren van de wallet is gelukt en we hebben onze VET in ieder geval terug. Maar nu wil ik het nog terug kunnen zetten naar een VET wallet. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw VET verzenden naar een exchange of naar een hardware wallet.

Om VET te verzenden naar jouw hardware wallet, zoals de Ledger Nano X, moet je er wel eerst voor zorgen dat de Ledger is gekoppeld met de Sync wallet. Laten we daar mee beginnen.

Ledger Nano X koppelen aan de Sync wallet

Open de Sync wallet en ga naar Wallets door op icon wallets te klikken. Zorg er nu eerst voor dat je Ledger is aangesloten op de PC en dat de Ledger is ontgrendeld door de pincode in te voeren.

Ledger Nano X Vechain App

Scroll naar de Vechain app in de Ledger Nano X/S en bevestig met beide knoppen om de app te openen.

Ledger Nano X vechain application ready

De Vechain app is klaar voor gebruik.

De Ledger is nu klaar om gekoppeld te worden. Klik in de Sync wallet op Ledger knop in Sync. Het Import Ledger menu wordt nu geopend en maakt contact met de Ledger. Nadat alle controles zijn uitgevoerd moet je een Device name opgeven. Er worden vijf verschillende wallets met ieder een eigen adres aangemaakt. Heb je een device name ingevoerd, klik dan op Import.

– Ledger Nano X importeren in de Sync wallet

Om VET te kunnen verzenden heb je VTHO nodig. VTHO wordt gebruikt om de gas fees te betalen voor transacties over het VeChain netwerk. Het staken van VET genereert automatisch al VTHO en er zou dus al VTHO op jouw wallet moeten staan. Staat er nog geen VTHO op je wallet (of niet voldoende) dan kun je VTHO naar de wallet versturen.

Je kunt VTHO versturen vanaf een externe wallet, maar ik heb al VTHO op mijn Ledger Nano X staan, dus laten we kijken wat we moeten doen om dit te kunnen versturen naar de geïmporteerde Ethereum wallet.

Icon info

Heb je al voldoende VTHO op je wallet staan om VET te versturen, dan kun je deze stap overslaan. Ga dan direct door naar VET verzenden.

VTHO verzenden naar de Ethereum wallet

Om VTHO te kunnen verzenden in de Sync wallet gaan we gebruik maken van de My Tokens App in de Sync wallet. Open daarvoor eerst een nieuw tabblad door op Icon new tab Sync te klikken. Op het nieuwe tabblad wordt nu de homepage geopend. Ik heb de My Tokens app al bij Shortcuts (snelkoppelingen) gezet. Staat de app daar niet, dan klik je bij New Apps op View More.

Nieuw tabblad in de Sync wallet met Shortcuts en nieuwe apps
– Nieuw tabblad met Shortcuts en nieuwe Apps

Zoek in de App Hub naar de app My Tokens. Klik er op om de app te openen.

De app My Tokens openen in de App Hub van de Sync wallet
– De app My Tokens openen in de App Hub.

De App My Tokens wordt geopend. Er is nog geen wallet gekoppeld, dus dat gaan we nu als eerst doen. We gaan de Ledger Nano X koppelen omdat we vanaf de Ledger Nano X VTHO willen verzenden naar de Ethereum wallet.

Ledger Nano X koppelen aan de My Tokens app

Klik op Import. Rechts onderin het scherm verschijnt een pop-up. Kies jouw Ledger Nano X wallet waar VTHO op staat en klik dan op Next.

Ledger Nano X importeren in de My Tokens app
– Ledger Nano X importeren in de My Tokens app

In het volgende scherm krijg je nu de melding Confirm and sign the message met daaronder een code.

Confirm and sign message melding in de Sync wallet
– Confirm and sign message melding.

Om deze code te bevestigen moeten we een aantal stappen doorlopen op de Ledger Nano X.

Ledger Nano X sign message melding

De melding Sign message verschijnt op de Ledger Nano X. Klik op de rechterknop om naar het volgende scherm te gaan.

Je ziet nu de Message hash. Controleer of deze overeenkomt met de code in de Sync wallet. Komt de code overeen druk dan op de rechterknop.

Sign message verschijnt in het scherm. Druk op beide knoppen om te bevestigen.

Na het ondertekenen, wordt de wallet toegevoegd aan de My Tokens app. In mijn geval heeft de wallet de naam wallet2 gekregen.

Wallet toegevoegd aan de My Tokens app
– Wallet toegevoegd aan My Tokens

Goedkoop VTHO of VET kopen? Dat doe je natuurlijk bij de grootste en goedkoopste exchange van Nederland!

Maak nu een account en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten!

Ledger instellen voor VTHO verzenden

Klik op wallet2 om de wallet te openen. Je ziet nu de naam van de wallet, de hoeveelheid VET en de hoeveelheid VTHO. De wallet heet nu nog wallet2. Dat vind ik niet handig, dus laten we dat eerst veranderen. Klik op het potloodje naast de naam. Voer een nieuwe naam in en klik dan op het vinkje om te bevestigen. Ik noem mijn wallet Webcoins.

Wallet in My Tokens hernoemen
– Wallet hernoemen

Voordat we nu VTHO kunnen verzenden, moeten er eerst nog 2 instellingen gecontroleerd en eventueel aangepast worden op de Ledger. Zorg dat je Ledger ontgrendeld is en neem de volgende stappen:

Ledger Nano X Vechain app

Scroll naar de Vechain app in de Ledger Nano X en bevestig met beide knoppen om de app te openen.

Ledger Nano X Vechain app ready

De melding Application is Ready verschijnt. Druk op de rechterknop om naar de instellingen te gaan.

Ledger Nano X settings

Druk op beide knoppen om de instellingen te openen.

Ledger Nano X VeChain contract data

Als eerste gaan we de Contract data instellen. Zorg dat Contract data is geselecteerd en druk op beide knoppen om te openen.

Ledger Nano X VeChain Contract data Yes

Controleer of de Contract data op Yes staat. Staat de Contract data op No, scroll dan met de rechterknop naar beneden en bevestig met beide knoppen.

Ledger Nano X Vechain Multi Clausule

De Ledger gaat terug naar Application is Ready. Open opnieuw de Settings en scroll met de rechterknop naar Multi-clause. Open door op beide knoppen te drukken.

Ledger Nano X VeChain multi Clause Yes

Controleer of Multi-clause op Yes staat. Staat de Multi-clause op No, scroll dan met de rechterknop naar beneden en bevestig met beide knoppen.

De Ledger Nano X is nu ingesteld om VTHO te kunnen versturen. Alles staat nu klaar, dus laten we snel VTHO verzenden naar de Ethereum wallet.

VTHO transactie klaarzetten

Klik nu in je wallet op VTHO. Het Transfer scherm wordt geopend. Het eerste wat we in moeten vullen is het adres waar we VTHO naar toe willen verzenden.

VTHO wallet in My Tokens
– VTHO wallet in My Tokens

Ga nu naar je geïmporteerde Ethereum wallet in Sync. Als je deze tutorial stap voor stap hebt gevolgd, vind je die op het eerste tabblad. Klik anders op icon wallets.

Kopieer nu het wallet adres, door op Icon copy sync te klikken achter het wallet adres.

Wallet adres kopiëren in de Sync wallet
– Wallet adres kopiëren

Ga nu terug naar de My Tokens app en plak het adres in het veld To. Vul bij Amount de hoeveelheid VTHO in die je wilt verzenden. In deze tutorial ga ik 100 VTHO verzenden. Zoveel hebben we voor de transactie niet nodig, maar dient alleen als voorbeeld. Als je alles hebt ingevuld, klik dan op Send.

VTHO verzenden
– VTHO verzenden.

Er opent een pop-up scherm met de uit te voeren transactie. Onder Transaction staat dat we 100 VTHO gaan verzenden. Klik op Next om de transactie uit te voeren. Zorg er voor dat je Ledger is ontgrendeld, want in de volgende stap moeten we de transactie goedkeuren.

Overzicht van de uit te voeren transactie in de Sync Wallet
– De uit te voeren transactie

VTHO transactie goedkeuren

De transactie is klaargezet en moet nu nog goedgekeurd worden. Dat doen we met de Ledger Nano X.

Ledger Nano X review transaction

In de Ledger verschijnt de melding Review transaction. Druk op de rechterknop om de transactie te controleren.

Ledger Nano X review transaction amount

Controleer of de hoeveelheid VTHO klopt. Druk dan op de rechterknop om naar de volgende stap te gaan.

Ledger Nano X review transaction address

In deze stap controleer je het wallet adres. Komt dit adres overeen met het ingevoerde adres in de My Token wallet? Klik dan op de rechterknop.

Ledger Nano X review transaction fees

Je ziet nu de transactiekosten voor deze transactie. Druk op de rechterknop om naar de laatste stap te gaan.

Ledger Nano X review transaction accept

Accepteer de transactie door op beide knoppen te drukken.

Nadat de transactie is goedgekeurd krijg je een succesmelding in de My Tokens wallet met een Txid. De Txid is een verzendbevestiging waarmee je de transactiestatus kunt bekijken.

Transactie bevestiging in de My Tokens wallet
– Transactie bevestiging

VET verzenden

Nu we VTHO op de Ethereum wallet hebben staan, kunnen we VET van de Ethereum wallet naar onze VET wallet verzenden. Open je Ethereum wallet in Sync en klik op Transfer.

Sync wallet transfer

Het transfer scherm van de Ethereum wallet wordt nu geopend. We moeten aangeven naar welk adres en hoeveel VET we willen versturen.

Transfer scherm van de Ethereum wallet in Sync
– Transfer scherm van de Ethereum wallet

Wallet adres van de Ledger Nano X VET wallet

We willen de VET versturen naar onze Ledger Nano X. Zoals je al eerder hebt gezien, heb je vijf verschillende VET wallets gekregen bij het koppelen van de Ledger Nano X. Mijn Wecoins Ledger-1 is de wallet, waar ik al mijn VET op bewaar. Voor deze tutorial ga ik VET overmaken naar Webcoins Ledger-3, zodat eenvoudig te zien is dat de hoeveelheid VET is aangekomen.

Goed, als eerste open ik een nieuw tabblad in de Sync wallet en klik dan op icon wallets om mijn wallets te openen. In het wallets scherm staan standaard mijn local wallets. Naast local, vind je jouw gekoppelde Ledger. In mijn geval heet die Webcoins Ledger. Klik er op om de Ledger wallet te openen.

Ledger wallet openen in Sync
– Ledger wallet openen in Sync

Zoals aangegeven wil ik VET versturen naar mijn Webcoins Ledger-3 wallet (de geel/oranje wallet), waar nu nog geen VET op staat. Klik op de wallet waar jij jouw VET naar over wil maken.

De wallet wordt geopend. Je hebt nu het adres nodig van deze wallet. Klik achter het adres op Icon copy sync om het wallet adres te kopiëren.

Wallet adres kopiëren
– Wallet adres kopiëren

Vet verzenden naar de Ledger Nano X

Ga terug naar het tabblad van de Ethereum wallet. Plak daar het adres in het Recipient Address veld. Geef bij Amount aan hoeveel VET je wilt verzenden. In mijn geval is dat 49,80 VET. Klik daarna op Send.

Invullen van de transactiegegevens
– Transactiegegevens invullen.

Er verschijnt een Pop up menu met daarin het overzicht van de transactie. Klik op Next. Zie je dat de verwachte fee 0,21 VTHO is?

Transactieoverzicht
– Transactieoverzicht

Vul nu het wallet wachtwoord in, dat je eerder deze tutorial hebt aangemaakt en klik dan op Sign. Wacht even tot de transactie is uitgevoerd.

Transactie ondertekenen met het wallet wachtwoord
– Transactie ondertekenen met het wallet wachtwoord

Als je nu naar je wallet gaat, zie je dat de hoeveelheid VET is bijgeschreven op jouw VET wallet.

VET bijgeschreven
– VET bijgeschreven

Tot slot

Hiermee zijn we aan het einde van deze tutorial gekomen. Het is gelukkig mogelijk om jouw VET weer terug te krijgen als je het per ongeluk naar een Ethereum wallet adres hebt verstuurd. Door de Ethereum wallet te importeren in de Sync wallet van VeChain kun je jouw VET terughalen en weer verzenden naar een VeChain wallet.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze tutorial, neem dan gerust contact met mij op.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je jouw waardering geven? Met een klein gebaar, doe je mij een groot plezier.

Kopieer eenvoudig het wallet adres en doneer wat jij deze tutorial waard vindt.

BTC

ETH

ADA

XRP

SOL

VET