Zo verstuur je gemakkelijk VTHO vanaf de Ledger Nano X met behulp van de Sync wallet

Header afbeelding VTHO versturen naar Bitvavo

VTHO versturen vanaf de Ledger Nano X kan niet rechtstreeks vanuit de Sync wallet. Gelukkig is daar in de Sync wallet toch een optie voor met behulp van een dApp.

Om deze tutorial te kunnen volgen ga ik er van uit dat je de Sync wallet al hebt geïnstalleerd, de Ledger Nano X hebt gekoppeld en daar al VTHO op hebt staan. Heb je dat nog niet, lees dan de tutorial over VeChain staken op de Ledger Nano X.

Ledger Nano X instellen

Voordat je VTHO kunt gaan verzenden moeten er in de Ledger Nano X een aantal instellingen gedaan worden. We gaan de Contract data en de Multi-Clause activeren. Laten we eerst controleren of deze instellingen goed staan. Doe de volgende stappen op de Ledger:

Ledger scherm open VeChain app

Ontgrendel de Ledger Nano X met de pincode. Scroll naar de VeChain app en klik op beide knoppen om de app te openen.

Ledger Nano X scherm VeChain application is ready

De melding Application is ready verschijnt. Druk op de rechter knop om naar de instellingen te gaan.

Ledger Nano X Settings scherm

Om de instellingen te openen, druk je op beide knoppen als de Settings worden weergegeven.

Ledger Nano X Contract data

Als eerste controleren we de Contract data. Druk op beide knoppen om de instellingen voor de Contract data te openen.

Ledger Scherm Contract data Yes

Controleer of Contract data op Yes staat. Staat de Contract data op No, dan kun je met de rechter knop naar beneden scrollen. Bevestig door beide knoppen in te drukken.

Ledger Nano X scherm VeChain app Multi-clause setting

De Ledger gaat terug naar Appication is ready. Open opnieuw de Instellingen. Scroll met de rechter knop naar beneden en open dan de Multi-clause setting, door op beide knoppen te drukken.

Ledger Nano X scherm Multi-Clause bevestigen

Controleer of Multi-clause op Yes staat. Staat Multi-clause op No, dan kun je met de rechter knop naar beneden scrollen. Bevestig door beide knoppen in te drukken.

De Ledger Nano X is nu ingesteld. We gaan verder in de Sync wallet. Daar gaan we een dApp gebruiken om de Ledger Nano X te koppelen voordat we VTHO kunnen versturen.

My Tokens dApp

Om VTHO te kunnen versturen vanaf de Ledger Nano X vanuit de Sync wallet gaan we gebruik maken van de dApp: My Tokens. We beginnen met het toevoegen van de Ledger Nano X aan My Tokens.

Open de Sync wallet. Op het beginscherm zie je verschillende dApps. My Tokens staat hier nog niet tussen. Klik op View More om meer dApps in de Sync wallet te openen.

Sync wallet home screen met de optie View More om meer Dapps te openen.
– Sync wallet home screen. Klik op View More om meer dApps te openen.

De App Hub wordt nu geopend in de Sync Wallet. Zoek in de dApps naar My Tokens. Klik om te openen.

Sync wallet App Hub My Tokens app
– My Tokens app in de App Hub van Sync wallet

De beginpagina van My Tokens wordt geopend. Er is nog geen wallet toegevoegd. Je kunt een wallet toevoegen met het wallet adres of een wallet importeren die al aan de Sync wallet is toegevoegd. De Ledger Nano X is al toegevoegd aan de Sync wallet dus kies ik voor die optie.

Wil je weten hoe je de Ledger Nano X koppelt aan de Sync wallet lees dan de tutorial over het staken van VET op de Ledger Nano X.

Homepage van de My Tokens Dapp in Sync wallet
– Homepage van My Tokens dApp

Ledger Nano X toevoegen aan My Tokens dApp

Om de Ledger Nano X toe te voegen aan de My Tokens dApp klik je op Import. Je krijgt dan een scherm te zien met jouw beschikbare wallets. Kies daar de wallet die je wilt importeren en klik op Next.

Importeren wallet in de My Token Dapp
– Importeren wallet in de My Tokens dApp.

In het volgende scherm krijg je de melding Confirm and sign the message met daaronder een code.

My Token message hash
– Wachten op bevestiging voor het koppelen van de Ledger.

Deze code moet je bevestigen op de Ledger Nano X. Laten we die stappen eens bekijken.

Ledger Nano X scherm met de melding Sign message vanuit de My Token app

De melding Sign message verschijnt in het scherm van de Ledger Nano X. Klik op de rechterknop om naar het volgende scherm te gaan.

Ledger Nano X scherm met de Message hash

Controleer of de Message hash overeenkomt met de code in de My Tokens dApp. Komt de code overeen, klik dan op de rechterknop.

Ledger Nano X scherm met de melding Sign message

Sign message verschijnt nu in het scherm. Klik op beide knoppen om te ondertekenen.

Na het ondertekenen wordt de wallet toegevoegd aan de My Token dApp. De melding Cert signed verschijnt en er is een wallet te zien met de naam wallet1

My Tokens wallet Cert signed melding
– My Tokens dApp Cert Signed melding.

Wallet openen en hernoemen

Top! De wallet is nu gekoppeld. Zoals je ziet heeft die nu de naam wallet1. Dat vind ik niet handig, dus dat gaan we veranderen. Klik op de wallet om de wallet te openen. Je ziet nu de wallet naam en het aantal VET en VTHO wat er op de Ledger Nano X staat.

My Tokens wallet overzicht
– Overzicht van de Ledger Nano X in My Tokens.

Naast de naam van de wallet staat een potloodje. Klik hier op om de naam te wijzigen. Ik wijzig de naam in Webcoins Ledger. Tijdens het typen kun je geen spatie toevoegen. Wil je een spatie, voeg die dan als laatste toe.

My Tokens Ledger Nano X wallet hernoemen
– Hernoemen van de wallet in My Tokens

VTHO verzenden

Goed. Nu we de Ledger Nano X hebben gekoppeld aan My Tokens kunnen we VTHO gaan versturen. Zorg er voor dat de Ledger Nano X is ontgrendeld en dat de VeChain app op de Ledger Nano X is geopend.

Voordat we VTHO kunnen gaan verzenden hebben we een wallet adres nodig. Dit kan een andere Sync wallet zijn, maar ook een wallet van een exchange als je bijvoorbeeld VTHO wilt verkopen.

In deze tutorial verzend ik VTHO naar Bitvavo.

VTHO verzenden naar Bitvavo

Als je de vorige stappen hebt gevolgd is de Ledger Nano X nog geopend in de My Tokens dApp. Bovenaan de pagina vind je de optie Transfer. Klik op Transfer. Het transfer scherm wordt geopend.

Transfer pagina in de My Tokens Dapp
– Transfer pagina in de My Tokens dApp.

Kies nu eerst de wallet onder From. Klik op Select a wallet. Er opent een scherm. In dit scherm vind je al jouw gekoppelde wallets. In mijn geval alleen de Webcoins Ledger wallet. Kies je wallet door er op te klikken.

In het veld onder To vul je het wallet adres in waar je VTHO naar toe wilt verzenden. Om VTHO te kunnen verzenden naar Bitvavo heb je het wallet adres van VTHO binnen Bitvavo nodig. Log in bij Bitvavo en zoek in de lijst naar VTHO. Open VTHO door er op te klikken. Het overzichtsscherm van VTHO wordt nu geopend.

De VTHO pagina op Bitvavo
– VTHO pagina op Bitvavo

Het wallet adres vind je op het tabblad Storten. Klik op de VTHO pagina op Storten. Het wallet adres is te vinden in het gedeelte waar Adres staat. Om dit adres te gebruiken klik je op de kopieer knop.

VTHO stortingspagina op Bitvavo
– VTHO stortingspagina op Bitvavo

Nu we het wallet adres hebben gekopieerd gaan we terug naar de Transfer pagina in de Sync Wallet. Plak het adres in het To veld op de Transfer pagina.

Transfer pagina in de My Tokens Dapp met een gekozen wallet en ingevuld wallet adres
– Gekozen wallet en ingevuld wallet adres op de Transfer pagina.

Nu alleen nog het token kiezen. In het Amount veld zie je nu nog het VET icon VET logo staan. Klik op dit logo. Je krijgt een lijst met verschillende tokens. Kies hier voor VTHO iconVTHO.

Nu alleen nog het bedrag aan VTHO wat je wilt verzenden. In deze tutorial kies ik voor 20 VTHO. Vul het bedrag in wat je wilt verzenden en klik dan op Send.

VTHO token kiezen en bedrag invullen in de My Tokens Dapp
– VTHO token kiezen, bedrag kiezen en verzenden maar.

Nadat je op Send hebt geklikt verschijnt er transactiescherm. Op dit transactiescherm vind je informatie over de transactie. Je ziet de wallet van waruit de VTHO wordt verstuurd en hoeveel de verwachte transactiekosten (fee) zijn.

– De transactie moet eerst goedgekeurd worden.

Transactie goedkeuren op de Ledger Nano X

Om de transactie te voltooien moet de transactie op de Ledger Nano X goedgekeurd worden. Laten we deze stappen op de Ledger bekijken.

Ledger Nano X scherm met de melding Review transaction.

Op het scherm van de Ledger verschijnt Review transaction. Druk op de rechterknop voor het volgende scherm.

Ledger Nano X met op het scherm het totaal aan VTHO.

Controleer het totaal aan VTHO wat er verzonden gaat worden. Klopt het? Druk dan op de rechterknop om naar het volgende scherm te gaan.

Ledger Nano X scherm met het wallet adres.

Controleer of het wallet adres klopt met het adres wat je hebt ingevoerd. Als het klopt, klik dan op de rechterknop om naar het volgende scherm te gaan.

Ledger Nano X scherm met de melding Max fees.

Je krijgt te zien hoeveel deze transactie gaat kosten. Dit zijn de Gas fees voor VTHO. Het is niet het aantal VTHO wat het kost. Er zit een speciale berekening achter. Deze transactie kost ongeveer 0,60 VTHO. Druk op de rechterknop om naar het volgende scherm te gaan.

Ledger Nano X scherm met de melding Accept and send.

Als laatste stap moet de transactie goedgekeurd worden. Druk op beide knoppen om de transactie te accepteren en te verzenden.

Nadat de transactie is goedgekeurd op de Ledger Nano X volgt er een succesmelding in de My Token dApp. Nu is het wachten totdat de transactie wordt goedgekeurd op de blockchain.

Transactie volgen

Goed. De transactie is succesvol en het is dus wachten totdat die is goedgekeurd op de blockchain. De transactie is te volgen in de Sync wallet.

Open in de Sync wallet jouw Ledger Nano X. Dat gaat het snelst door terug te gaan naar het Home tabblad, de wallet pagina te openen en dan jouw Ledger te openen.

Onder Activities vind je nu de status van de transactie. Op de afbeelding zie je dat de status staat op Confirming. Het wachten is op de melding Confirmed.

Homepage van de Ledger Nano X in de Sync wallet. Bekijken van de transactie status.
– Status van de transactie. Nu Confirming. Het wachten is op Confirmed.

Transactie controleren in Bitvavo

Nadat de transactie de status Confirmed heeft in de Sync wallet, kunnen we de status verder volgen in Bitvavo. Open Bitvavo en open daarna de VTHO pagina.

Ga op de VTHO pagina naar het tabblad Storten. Je ziet op deze pagina dat er een storting in behandeling is. En ja, dat is precies de storting van 20 VTHO die wij net hebben gedaan 🙂

Bitvavo storting VTHO in behandeling
– Bitvavo storting in behandeling.

Klik op de storting om meer details te bekijken. Bij datum staat nu nog in behandeling. Daar komt de datum te staan als de storting is afgerond. Bij ontvangen zie je natuurlijk de 20 VTHO die wij hebben verzonden en tot slot de netwerkbevestigingen. In dit geval 15/20. Als alle netwerkbevestigingen zijn gegeven, dan zal de storting afgerond worden.

Bitvavo storting details
– Storting details
Bitvavo storting voltooid
– Storting voltooid. De 20 VTHO is bijgeschreven.

Tot slot

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze tutorial. Het verzenden van VTHO vanaf de Sync wallet is niet mogelijk zonder een zogenoemde dApp. In deze tutorial hebben we gekeken naar hoe je dat kan doen met de dApp My Tokens. Door jouw Ledger Nano X te koppelen aan My Tokens wordt het gemakkelijk om VTHO te verzenden naar ieder wallet adres.

Reacties