Zo eenvoudig installeer je de software wallet Metamask

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Je hebt veel verschillende soorten crypto wallets. Hardware, software, mobiel en papier. Als je op zoek bent naar een goede software wallet, dan is Metamask een goede keuze. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Metamask downloaden en installeren

Om Metamask te kunnen gebruiken moeten we het eerst downloaden. Ga daarvoor naar de website Metamask.io en klik op Download now.

Op de volgende pagina, kies je voor Chrome (staat standaard al geselecteerd) en klik je op Install MetaMask for Chrome.

De Chrome web store wordt dan geopend. Klik op Toev. aan Chrome. Er verschijnt een popup met de vraag of je de extensie Metamask wil toevoegen, klik dan op Extensie toevoegen. Metamask wordt dan automatisch geopend.

– Metamask downloaden en installeren

Nieuwe wallet aanmaken in Metamask

Goed. De wallet is geïnstalleerd en het startscherm is geopend. Je kunt nu uit twee opties kiezen. Heb je al een Metamask wallet, bijvoorbeeld op je mobiel, dan kun je deze wallet importeren met je Secret Recovery Phrase.

In deze tutorial gaan we voor de tweede optie en dat is een nieuwe wallet aanmaken met een nieuwe Secret Recovery Phrase. Klik daarvoor op Create a Wallet.

Er wordt een pagina geopend waarbij wordt gevraagd of je Metamask wil helpen door anonieme click & page events te sturen. Dit kun je altijd later nog uitzetten via de instellingen. Als je dit niet wilt, klik je op No Thanks en anders op I Agree.

Wachtwoord aanmaken

Nu moet er een wachtwoord aangemaakt worden. Verzin een wachtwoord met minimaal 8 tekens en bevestig die. Lees de gebruikersvoorwaarden als je wil en zet een vinkje voor I have read an agree to the Gebruikersvoorwaarden en klik daarna op creëren.

Secret Recovery Phrase

Er volgt nu eerst een filmpje waarin wordt verteld wat een recovery phrase is en hoe je jouw wallet veilig kunt houden. Bekijk het filmpje (1:35) en klik op volgende.

Nu is het tijd om de Secret Recovery Phrase op te schrijven. Zorg dat je pen en papier hebt en klik dan op het vakje waarop staat: CLICK HERE TO REVEAL SECRET WORDS. Schrijf de twaalf woorden in de juiste volgorde op. Klaar? Klik dan op volgende.

Afbeelding waarop de pagina voor het instellen van de Secret Recovery Phrase te zien is in Metamask
– Opschrijven van de Secret Recovery Phrase in Metamask

Nadat je de woorden hebt opgeschreven, moet je deze bevestigen. Hiervoor krijg je een tekstveld, met daaronder de twaalf woorden in willekeurige volgorde. Zet de woorden in de juiste volgorde door er op te klikken. Heb je een fout woord aangeklikt, dan kun je deze altijd nog verslepen naar de gewenste positie. Helemaal klaar? Klik dan op Bevestigen.

Als alles goed is gegaan, krijg je de melding Congratulations. Klik dan op All Done. Dat is het! Je hebt een crypto wallet aangemaakt in Metamask.

Tot slot

Voordat ik deze tutorial afsluit wil ik je nog even meegeven dat het zeer belangrijk is om de Secret Recovery Phrase goed op te bergen. Met deze Recovery Phrase kun alleen jij bij je crypto. Raak je deze Recovery Phrase kwijt en kun je niet meer in je wallet, dan kan ook Metamask die niet meer voor je herstellen!

Ook interessant

Het is mogelijk om je Ledger Nano X te koppelen aan Metamask. Zo kun je crypto munten die niet worden ondersteund toch op je Ledger Nano X opslaan. Vind je dit interessant, lees dan mijn tutorial over hoe je dat doet met Safemoon.