Shiba Inu snel en goedkoop verzenden van Binance naar Bitvavo.

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Shiba Inu is een cryptomunt gebaseerd op het Ethereum netwerk. Het nadeel hiervan is dat je dus ook de transactiekosten moet betalen van het Ethereum netwerk. Wil jij Shiba Inu snel en goedkoop verzenden van Binance naar Bitvavo? Dat kan!

In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt doen. Het mooie van deze manier is dat het niet alleen voor Shiba Inu werkt, maar voor iedere token op het Ethereum netwerk.

Shiba Inu over het Ethereum netwerk

Om een goede vergelijking te kunnen maken gaan we eerst de stappen doorlopen voor het verzenden van Shiba Inu over het Ethereum netwerk. Zo zie je hoeveel transactiekosten je moet betalen, hoe je Shiba Inu moet verzenden over het Ethereum netwerk en kun je straks een goede vergelijking maken met de alternatieve manier.

Wil je liever meteen verder met het overzetten van Shiba Inu op de alternatieve manier? Ga dan naar Shiba Inu goedkoper verzenden.

Inloggen op de Binance exchange

Om te beginnen gaan we natuurlijk eerst inloggen op de Binance exchange. Ben je ingelogd, ga dan naar Wallet en klik op Overview. Het overzicht van jouw Binance wallet wordt nu weergegeven. Als je Shiba Inu in je wallet hebt staan, klik dan op het logo van Shiba Inu. Je krijgt dan het totaal aan Shiba Inu te zien in jouw wallet. In mijn geval is dat 1.929.674 SHIB met een waarde van $ 44,29.

Hoeveelheid Shiba Inu in mijn Binance wallet
– Hoeveelheid Shiba Inu in mijn Binance wallet

Shiba Inu klaarzetten voor verzending via het Ethereum netwerk

Om Shiba Inu nu te verzenden via het Ethereum netwerk, klik je op Withdraw.

– Om Shiba Inu op te nemen klik je op Withdraw

Nu moeten we een aantal gegevens invullen. Kies bij Select coin, voor Shiba Inu. In het Address veld moeten we het Shiba Inu wallet adres plakken van Bitvavo. Log hiervoor in bij jouw Bitvavo account en zoek in de valutalijst naar Shiba Inu. Open Shiba Inu door er op te klikken.

Shiba Inu in de valutalijst in Bitvavo
– Shiba Inu in Bitvavo

Maak vandaag een account aan bij de grootste en goedkoopste exchange van Nederland en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten.

Ga naar het tabblad Storten. Je krijgt nu eerst een belangrijke mededeling te zien. Hierin staat dat je Shiba Inu alleen via het ERC-20 (Ethereum) netwerk kunt verzenden. Zet een vinkje bij Begrepen en klik dan op Doorgaan.

Waarschuwing dat Shiba Inu alleen via het ERC-20 netwerk verzonden kan worden in Bitvavo
– Waarschuwing dat Shiba Inu alleen via het ERC-20 netwerk verzonden kan worden in Bitvavo

Wallet adres Shiba Inu kopiëren

Je krijgt nu het wallet adres van Shiba Inu in jouw Bitvavo account te zien. Klik op COPY icon om het adres te kopiëren.

– Wallet adres kopiëren van Shiba Inu in Bitvavo

Ga nu terug naar Binance en plak het adres in het adresveld.

Netwerk kiezen

De volgende stap is kiezen van het netwerk. Klik in het Network veld. Je krijgt dan de keuze via welk netwerk je jouw Shiba Inu wilt verzenden. Op het moment van schrijven kun je kiezen uit het Binance Smart Chain (BSC) netwerk of het Ethereum ERC-20 (ETH) netwerk. De fees verschillen enorm. Zo betaal je over het BSC netwerk ongeveer $ 0,28. Over het ETH netwerk moet je maar liefst $ 35 betalen. Dat is bijna het gehele bedrag wat ik wil overmaken.

En zoals je nu weet moeten we het ETH netwerk kiezen voor Bitvavo. Gelukkig kan dat ook anders. Laten we snel kijken hoe je dat een stuk goedkoper kunt doen.

icon-warning

Belangrijk: Het BSC netwerk is alleen voor het verzenden van Shiba Inu binnen Binance, tussen accounts. Gebruik dit niet om het naar Bitvavo te verzenden! Doe je dit wel, dan zal jouw Shiba Inu nooit aankomen bij Bitvavo.

Overzicht van het adres, het ERC-20 netwerk en het totaalbedrag in Binance
– Binance adres, netwerk en totaal bedrag.

Hoe kan ik Shiba Inu goedkoper verzenden?

We willen Shiba Inu niet verzenden over het Ethereum netwerk omdat de transactiekosten (fees) veel te hoog zijn. Toch ondersteund Bitvavo op dit moment alleen het Ethereum netwerk voor Shiba Inu. Hoe moet dat dan?

Daar is een eenvoudige oplossing voor! We doen dit in 5 stappen:

  1. Shiba Inu verkopen op Binance.
  2. XRP terugkopen voor het verkochte bedrag.
  3. Verzenden XRP van Binance naar Bitvavo.
  4. Verkopen van XRP op Bitvavo.
  5. Terugkopen van Shiba Inu op Bitvavo voor het verkochte tegoed.

Zoals je ziet moet je er wel een aantal stappen voor nemen en betaal je natuurlijk ook handelskosten voor het kopen en verkopen van crypto. Daarnaast moet je ook transactiekosten betalen voor het verzenden van XRP, maar uiteindelijk zijn we veel goedkoper uit aan het eind van deze tutorial. Het is ook eenvoudiger dan je nu misschien denkt. Ik laat het je allemaal zien, dus laten we snel beginnen.

Shiba Inu verkopen op Binance

De eerste stap is het verkopen van Shiba Inu op Binance. Ga daarvoor naar je Binance account en log eventueel in als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op Binance menu icon en klik dan op Exchange.

Binance Menu
– Binance Exchange openen

De Exchange wordt geopend. Typ rechtsboven in het zoekveld “shib”. Er verschijnt een lijst met beschikbare crypto paren. Zoek in die lijst naar SHIB/USDT en klik er op.

- Shiba Inu / USDT paar opzoeken in Binance
– Shiba Inu/USDT paar opzoeken in Binance

Nu wordt de Shiba Inu pagina geopend in de exchange. Afhankelijk van hoe jij jouw Binance account hebt ingesteld vind je op de pagina een tabblad Spot. In dit tabblad kun je kopen of verkopen. Klik op Market en verkoop zoveel Shiba Inu als je wilt verzenden. In deze tutorial kies ik voor alles. Klik dan op Sell SHIB.

Bevestig de verkoop en als je nu bij de Order History gaat kijken, dan zie je dat we onze Shiba Inu hebben verkocht. In mijn geval is dat voor een totaalbedrag van ongeveer 45 USDT.

Order History van de verkochte Shiba Inu in Binance
– Order History van de verkochte Shiba Inu.

XRP kopen op Binance

Nu we Shiba Inu hebben verkocht, hebben we ongeveer 45 USDT op ons account staan. Hiervoor gaan we nu XRP kopen. Zoek nu naar XRP en open het XRP/USDT paar.

XRP/USDT paar opzoeken in Binance
XRP/USDT paar opzoeken in Binance

Ga op de XRP pagina naar Spot. Klik op Market en vul in het Total veld het bedrag in USDT in voor hoeveel je XRP wilt kopen. Dit is natuurlijk het bedrag waar je de Shiba Inu voor hebt verkocht. In mijn geval dus 45 USDT. Klik dan op Buy XRP. Bevestig de koop en dan gaan we door naar de volgende stap.

XRP kopen in Binance

XRP verzenden van Binance naar Bitvavo

De volgende stap is het verzenden van de XRP naar Bitvavo, zodat we daar straks onze Shiba Inu terug kunnen kopen. Ga daarvoor bovenin naar Wallet en klik dan op Overview.

Je krijgt nu het overzicht van jouw Wallet in Binance. Om XRP over te kunnen maken klik je op Withdraw.

Binance wallet overzicht
– Binance Wallet overzicht.

Je kunt nu instellen welke cryptomunt je wilt verzenden. Kies bij Select coin voor XRP.

XRP wallet adres

We hebben nu het XRP wallet adres nodig van onze Bitvavo wallet. Ga hiervoor naar Bitvavo en log in. Zoek in de valutalijst naar XRP en klik er op om de XRP pagina te openen.

Begin vandaag nog met Bitvavo. Maak een account aan en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten.

XRP in de valutalijst van Bitvavo.
– XRP in de valutalijst van Bitvavo.

Als de pagina van XRP is geopend klik dan op het tabblad Storten. Voordat je verder kunt gaan volgt er eerst een belangrijke mededeling. Hierin staat dat je bij het verzenden van XRP naar Bitvavo altijd een tag of memo moet gebruiken. Hierdoor weet Bitvavo dat de verzonden XRP aan jouw account toebehoort.

Zet een vinkje bij Begrepen en klik dan op Doorgaan.

XRP adres en tag in Bitvavo
– XRP adres en tag in Bitvavo

Nu krijg je het adres en de bijbehorende tag te zien. Klik achter het adres op COPY icon om het adres te kopiëren. Ga dan naar Binance en plak het adres in het address veld. Je krijgt meteen een waarschuwing, met ook hier de melding dat het netwerk memo’s ondersteund en dat je de memo in moet vullen als het netwerk waar je XRP naar verstuurd het vereist. We hebben net gelezen dat dit zo is 🙂 Klik op Confirm.

- Binance waarschuwing voor het gebruik van een memo
– Binance waarschuwing voor het gebruik van een memo

XRP tag

Goed. Dan gaan we nu de MEMO in Binance invullen. Ga naar Bitvavo, kopieer de tag en plak die in het MEMO veld in Binance.

Tag kopiëren van Bitvavo naar Binance
– Tag kopiëren van Bitvavo naar Binance.

XRP bedrag

Als laatste stap vullen we het bedrag in dat we willen verzenden. In dit geval wil ik al mijn XRP verzenden dus klik ik op MAX. Wil je minder verzenden, vul dan in hoeveel XRP je wilt verzenden.

- Bedrag invullen in Binance
– Bedrag invullen in Binance

Klik op Withdraw. Je krijgt dan nog een overzicht te zien van de transactie. Kijk nog even naar de Network fee. Die is in mijn geval 0.25 XRP (ongeveer € 0,25). Dat is wel even wat anders dan $ 35 toch 😉 Klik op Continue.

Verificatie

De laatste stap is de transactie verifiëren. Om te beginnen moeten we een E-mail verification code invullen. Klik in het veld op Get code. Je krijgt nu een e-mail van Binance met een 6-cijferige code. Vul deze code in.

Transactie verificatie in Binance: Ophalen van de E-mail verification code
– Transactie verificatie in Binance: Ophalen van de E-mail verification code

De volgende stap is de Authenticator code. Deze hoef je alleen in te vullen als je dit hebt geactiveerd in Binance. Heb je dat (nog) niet ingesteld, dan is mijn advies om dit wel zo snel mogelijk te doen, zodat jouw account beter beveiligd is. Zoek de Authenticator code op met de authenticator app en vul de 6-cijferige code in. Klik dan op Submit.

Transactie verificatie in Binance: Invullen van de Authenticator code
– Transactie verificatie in Binance: Invullen van de Authenticator code

De melding Withdrawal Request Submitted verschijnt in beeld. Klik op Complete om deze transactie af te ronden. Het wachten is nu op het ontvangen van de XRP op Bitvavo.

XRP ontvangen op Bitvavo

Het verzenden van XRP naar Bitvavo duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Je ontvangt een mail van Bitvavo als de XRP opname is verwerkt. Heb je deze mail ontvangen, log dan in op jouw Bitvavo account.

Als je bent ingelogd controleer dan in de valutalijst of de XRP is bijgeschreven.

XRP bijgeschreven op Bitvavo.
– XRP bijgeschreven op Bitvavo.

XRP verkopen op Bitvavo

Nu we de XRP hebben ontvangen, gaan we deze op Bitvavo verkopen, zodat we straks met het tegoed weer Shiba Inu kunnen kopen. Klik in de valutalijst op XRP. In het overzichtsscherm van XRP klik je op het tabblad Verkopen.

Tabblad verkopen van XRP in Bitvavo
– Tabblad verkopen van XRP in Bitvavo

Vul het bedrag in dat je aan XRP wilt verkopen. In mijn geval is dat het hele bedrag dus ik klik op het bedrag tussen haakjes (40.79983500) om het maximale aantal te verkopen. Je ziet dat er € 0,10 aan handelskosten moeten worden betaald. Klik op Verkopen. De order is nu verwerkt. Klik op Doorgaan.

Ga terug naar het Dashboard. Je ziet nu dat je tegoed hebt ter waarde van de verkochte XRP. Hier gaan we nu Shiba Inu voor kopen.

Tegoed in Bitvavo na het verkopen van XRP
– Tegoed in Bitvavo na het verkopen van XRP

Shiba Inu kopen op Bitvavo

Als laatste stap kunnen we nu Shiba Inu terugkopen. Zoek daarvoor in de valutalijst naar Shiba Inu en klik er op om het overzicht van Shiba Inu te openen. Je komt dan automatisch op het tabblad kopen.

Vul het bedrag in waarvoor je Shiba Inu wilt kopen. Ik koop weer voor het maximale bedrag, dus klik ik op het bedrag tussen haakjes. Je ziet dat ik voor het tegoed voor 1.930.021 aan SHIB kan kopen en opnieuw € 0,10 aan handelskosten moet betalen. Klik op Kopen.

Shiba Inu kopen op Bitvavo
– Shiba Inu kopen op Bitvavo

Je krijgt de melding dat de order is verwerkt. Klik op Doorgaan. Ga terug naar het Dashboard. Je ziet nu in de valutalijst jouw Shiba Inu.

Shiba Inu in Bitvavo
– Shiba Inu in Bitvavo

Tot slot

Het verzenden van Shiba Inu over het Ethereum (ERC-20) netwerk brengt hoge transactiekosten met zich mee. Hierdoor is het niet altijd rendabel om Shiba Inu te verzenden. Gelukkig is er een alternatief om jouw Shiba Inu toch te verzenden tussen brokers of exchanges. In deze tutorial hebben we dat gedaan met XRP, maar natuurlijk kun je ook andere cryptomunten kiezen met een relatief lage netwerk fee, zoals TRX. Het principe blijft hetzelfde.

Daarmee komen we aan het eind van deze tutorial. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Mocht je naar aanleiding van deze tutorial nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben, laat dan gerust een reactie achter, of neem contact met mij op.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je jouw waardering geven? Met een klein gebaar, doe je mij een groot plezier.

Kopieer eenvoudig het wallet adres en doneer wat jij deze tutorial waard vindt.

BTC

ETH

ADA

XRP

SOL

VET