2 instellingen die je moet doen in Bitvavo

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Bitvavo is de grootste en goedkoopste broker in Nederland. Met een aanbod van 150+ cryptomunten kun je altijd wel een geschikte cryptomunt vinden om in te investeren. Het aanmaken van een account is zeer eenvoudig en je kunt dus snel aan de slag. Maar om veilig te kunnen handelen in crypto zijn er een 2 instellingen die je moet doen in Bitvavo! Welke dat zijn bespreek ik in dit artikel.

Nog geen Bitvavo account?

Start vandaag met Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten.

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland en winnaar van de Cashcow Award 2021 voor Beste Crypto Broker.

2FA code

Tegenwoordig is een wachtwoord alleen niet meer genoeg om je accounts te beveiligen. Weet iemand je wachtwoord dan hebben ze toegang tot jouw account. En het laatste wat je wilt is dat anderen toegang hebben tot jouw crypto! Gelukkig is het mogelijk om in Bitvavo een 2FA code in te stellen.

Wat is 2FA?

Voordat we de 2FA code gaan instellen even kort wat het is en waarom dit een veilige manier is om jouw account te beveiligen. 2FA is de afkorting voor Two-factor authentication. Dit betekent dat er een tweede manier (factor) nodig is om jouw identiteit te verifiëren. Een veelgebruikte is een 2FA code die je op moet zoeken in een app op je mobiele telefoon. Naast je wachtwoord moet je dan ook deze code invullen.

Mocht je wachtwoord gehackt worden, dan kan er niet ingelogd worden omdat de 2FA code via jouw mobiele telefoon opgezocht moet worden. Deze 2FA code wijzigt ook nog eens iedere 30 seconden, dus het is nagenoeg onmogelijk om deze te kraken. Je ziet wat het voordeel is van het instellen van deze 2FA code, dus laten we kijken hoe je dat doet in Bitvavo.

Google Authenticator App

Om een 2FA code in te kunnen stellen heb je een app nodig op je telefoon die deze codes kan genereren en die je kunt koppelen aan je Bitvavo account. Ik maak gebruik van de Google Authenticator App. Dit is een eenvoudige en overzichtelijke app om hiervoor te gebruiken. Er zijn ook andere 2FA apps te downloaden voor je telefoon, dus kies er één die je zelf fijn vindt en download en installeer die op je telefoon. Ik ga er in dit artikel even van uit dat je ook de Google Authenticator App gebruikt.

De Google Authenticator App kun je hier downloaden.

2FA instellen in Bitvavo

Log in op je Bitvavo account. Klik rechtsboven op je naam en kies dan voor Instellingen. Scroll naar Veiligheidsinstellingen. Hier zie je dat je een Twee-Factor Authenticatie (2FA) code kunt instellen. Klik op Inschakelen.

Veiligheidsinstellingen in Bitvavo
– Veiligheidsinstellingen in Bitvavo

Nadat je op inschakelen hebt geklikt moet je eerst je wachtwoord intypen voordat je de 2FA code kunt instellen. Typ je wachtwoord in en klik daarna op Doorgaan.

2FA inschakelen in Bitvavo
– Wachtwoord invoeren voordat je de 2FA code in kan stellen.

Nu krijg je een QR code te zien. Open de Google Authenticator app. Klik rechtsonder op de cirkel met het + icoon erin. Kies in het pop-up menu voor QR-code scannen. De camera van je telefoon wordt geactiveerd. Scan nu de QR code met de Google Authenticator app. In de app verschijnt Bitvavo (jouw account naam). Vul de 6-cijferige 2FA code in.

Sla de herstelcode ergens op, zodat je dit 2FA account kunt herstellen als dat ooit nodig is. Heb je de code ingevoerd, klik dan op Bevestigen. De Twee-factor-authenticatie is nu ingeschakeld. Klik op Doorgaan. Als je nu in wilt loggen op jouw Bitvavo account heb je naast je wachtwoord de 2FA code nodig die de Google Authenticator app voor je genereert. Deze code wijzigt iedere 30 seconden. Je account is nu een stuk veiliger!

QR code scannen om de 2FA code in te stellen
– QR code scannen en de 2FA code instellen.

Anti-Phishing code instellen

Nu we het inloggen in Bitvavo een stuk veiliger hebben gemaakt is er nog een instelling die we kunnen doen om je Bitvavo account te beveiligen. Standaard staan alle notificaties in Bitvavo aan en krijg je voor verschillende onderdelen een mail van Bitvavo. Zo krijg je een mail voor:

  • De nieuwsbrief van Bitvavo
  • Stortingsnotificaties
  • Opnamenotificaties
  • Distributienotificaties
  • Veiligheidsnotificaties

Natuurlijk kun je deze notificaties uitschakelen, maar ik vind het persoonlijk fijn om al deze notificaties te ontvangen. Deze notificaties worden per mail naar je verzonden. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat de mail die in jouw mailbox staat ook echt van Bitvavo afkomstig is en geen Phishing mail is.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van internetfraude. Internetcriminelen proberen hierbij persoonlijke gegevens of wachtwoorden te stelen. Als jij op een verkeerde link klikt in een mail, dan kunnen jouw gegevens gevaar lopen. Om dit te voorkomen gaan we dus de tweede belangrijke instelling doen in Bitvavo.

Anti-Phishing code

Om er voor te zorgen dat we zeker weten dat een mail van Bitvavo afkomstig is gaan we de Anti-Phishing code instellen. Ga hiervoor weer naar instellingen en dan naar Veiligheidsinstellingen.

Onderaan vind je de optie om een Anti-Phishing Code in te stellen. Klik achter de Anti-Phishing Code op (Wijzigen).

Veiligheidsinstellingen in Bitvavo
– Anti-Phishing Code instellen in Bitvavo

Verzin hier een eigen code. Deze code wordt aan alle e-mails toegevoegd, zodat je zeker weet dat de mail van Bitvavo afkomstig is. Voor dit voorbeeld gebruik ik de code 12345. Heb je de code ingevuld klik dan op Bevestigen. De Anti-phishing code is nu toegevoegd. Je account nu nog een stap veiliger geworden.

Anti-Phishing code instellen in Bitvavo
– Anti-Phishing code instellen in Bitvavo

Als je nu een mail ontvangt van Bitvavo, controleer dan altijd of jouw Anti-phishing code is toegevoegd. Geen Anti-Phishing code, verwijder dan de mail.

Anti-Phishing code in de mail
– Anti-Phishing Code (12345) terug te vinden in de mail, na een mislukte inlogpoging

Tot slot

Om jouw Bitvavo account te beveiligen zijn er in Bitvavo twee instellingen die je ingesteld moet hebben. Met de 2FA-code en de Anti-Phishing Code, maak je het voor internet criminelen nagenoeg onmogelijk om jouw account te hacken. Nu je jouw account hebt ingesteld, kun je veilig beginnen (of verdergaan) met jouw crypto avontuur.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je mij helpen deze tutorials te blijven maken. Dan doe je mij met een klein gebaar een groot plezier.

Voel je vrij om een kop koffie te doneren 🙂
Dit mag met verschillende cryptocurrency

BTC

ETH

ADA

XRP

VET