Handleiding en review: Eenvoudig en veilig beginnen met de FTX exchange in 2022

Header review en tutorial FTX

Als je wilt beginnen met traden is een goede exchange een belangrijke voorwaarde. Daarbij spelen gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid een belangrijke rol. Ik wil namelijk snel en eenvoudig een trade kunnen plaatsen en daarbij mijn stop loss en take profit targets in kunnen stellen. De FTX exchange heeft dit allemaal.

Ik maak nu al een tijd gebruik van de FTX exchange en ben zeer tevreden. In deze review en handleiding vertel ik je alles wat je wilt weten over de FTX exchange en laat ik je stap voor stap zien hoe het werkt.

Daarnaast bied ik je een leuke bonus aan als je wilt beginnen met deze exchange, maar daarover straks meer. Ben je nieuwsgierig of de FTX exchange iets voor jou is, of wil je er al mee aan de slag? Lees dan snel verder.

Wat is FTX?

FTX is een cryptocurrency exchange. Op deze exchange kun je crypto kopen en verkopen. Het bijzondere aan de FTX exchange is dat het ontwikkeld is door traders. Hierdoor merk je dat er over veel zaken goed is nagedacht en dat het gebruiksvriendelijk is en overzichtelijk werkt.

De missie van FTX is dan ook om professionele traders genoeg mogelijkheden te bieden maar tegelijkertijd ook eenvoudig genoeg te zijn voor nieuwkomers. Of dat is gelukt, kun je lezen in deze review.

Voor wie is FTX?

FTX is voor iedereen die wil beginnen met het traden van cryptocurrencies. Voor zowel de beginner als de ervaren trader is deze exchange een echte aanrader. De layout van het tradingscherm is geheel naar eigen inzicht aan te passen. Zo zorg je ervoor dat je snel en overzichtelijk jouw trades kunt plaatsen en bekijken.

Dus ben je een beginner of een ervaren trader, wil je spot traden of liever futures. Dan is de FTX exchange voor jou!

FTX exchange
– FTX exchange

Is FTX veilig?

De FTX exchange biedt verschillende mogelijkheden om jouw account te beveiligen. Zo heb je allereerst natuurlijk een wachtwoord nodig om in te loggen. Naast je wachtwoord kun je een Twee-Factor-Authenticatie code, ook wel 2FA code genoemd, instellen.

Een 2FA code is een zes-cijferige code die door een app op je telefoon wordt gegenereerd. Iedere 60 seconden veranderd deze code. Extra veilig dus, omdat je naast je wachtwoord deze code in moet vullen om in te loggen.

Een tweede manier om je account te beveiligen is door het instellen van een opnamewachtwoord. Wil je crypto of FIAT geld opnemen van je account, dan moet je eerst dit wachtwoord invullen. Bang dat dit wachtwoord wordt gehackt? Dan is het ook mogelijk om hier een 2FA code in te stellen.

Wil je nog verder gaan met het beveiligen van jouw crypto, dan kun je zelfs bepaalde adressen ‘whitelisten’. Hiermee geef je aan dat je crypto alleen naar deze wallet adressen verstuurd mag worden.

Tenslotte kun je er nog voor kiezen om een bevestigingsmail te laten sturen als er ingelogd wordt vanaf een nieuw apparaat. Dit betekent dat je een mail krijgt op het moment dat er vanaf een nieuw apparaat wordt ingelogd. In die mail zit een link. Alleen door op die link te klikken kun je dan inloggen. Onmogelijk dus voor een hacker om via zijn apparaat in te loggen.

Zoals je ziet, zijn er genoeg mogelijkheden om jouw account te beveiligen.

Beveiligingsinstellingen in FTX
– Beveiligingsinstellingen in FTX

Waarom kiezen voor FTX?

Waarom je moet kiezen voor de FTX exchange? Simpel:

 • Het is ontwikkeld door traders, voor traders
 • Geld overmaken kan eenvoudig via SEPA of Creditcard
 • Je kunt crypto direct storten
 • Mogelijkheid tot Spot en Future traden
 • Ledger koppelen aan de exhange (volgt)
 • Een eigen token: FTT
 • Je krijgt een bonus bij het aanmaken van een account

Zoals al eerder genoemd is de FTX exchange ontwikkeld door traders. Hierdoor is er over ieder aspect van de exchange goed nagedacht en komen ontwikkelingen voort uit ervaringen. Als gebruiker en trader krijg jij dus een gebruiksvriendelijke exchange.

Daarnaast is het gemakkelijk om geld over te maken naar de FTX exchange. Dit kan eenvoudig met creditcard of via een SEPA overboeking. Beide mogelijkheden laat ik stap voor stap zien in de handleiding verderop in dit artikel.

Heb je al crypto? Dan kun je die ook eenvoudig overmaken naar de FTX exchange. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan mijn tutorial: Gemakkelijk en snel crypto verzenden van Bitvavo naar FTX.

Er is een uitgebreide keuze op de FTX exchange. Wil je meer dan alleen Spot traden, dan heb je de mogelijkheid om Futures te traden. Maar dat is niet het enige, het is namelijk ook mogelijk om speciale leveraged tokens te traden. Bij deze tokens zit de hefboom al in het trading pair verwerkt.

Je hebt ook nog de Volatility en Prediction opties. Bij Volatility koop je een trading pair, die de volatiliteit van de koers weergeeft en bij Prediction gok je op een uitkomst van bijvoorbeeld een verkiezing. Zelf gebruik ik deze laatste twee opties niet, maar ook dat vind je terug in de FTX exchange.

Ledger en FTX

Ledger en FTX zijn samen de mogelijkheid aan het ontwikkelen om de FTX exchange te koppelen aan jouw Ledger hardware wallet. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit de Ledger Live App te traden op de FTX exchange. Hoe dit er precies uit komt te zien en wanneer dit beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Wil je meer weten, kijk dan ook naar het artikel op de Ledger site: https://www.ledger.com/blog/ledger-and-ftx-join-forces-to-enable-leverage-and-trading-through-ledger-live

Bonus

Door het lezen van deze review en het volgen van de handleiding kan ik je een bonus aanbieden. Maak je namelijk een account aan via mijn referral link, dan krijg je 5% korting op je tradingfees. En dat levenslang!

FTT token

De FTX exchange heeft ook een eigen token: FTT. Als je FTT koopt en laat staan op de FTX exchange, dan zitten daar voordelen aan. Zo kun je FTT staken, hiermee krijg je een percentage korting op trading fees.

Voordelen van het vasthouden van FTT op FTX
– Voordelen van FTT vasthouden op de FTX exchange

Hoe is de Support van FTX?

De support van de FTX exchange is uitstekend. Het toevoegen van mijn creditcard lukte niet meteen. Dit kwam omdat de naam op de creditcard en de naam van het account niet geverifieerd konden worden. Na contact met de support was dit binnen 2 werkdagen geregeld en kon ik tegoed kopen met mijn creditcard.

Het contact met de support werkt eenvoudig. Je maakt een ticket aan in de FTX exchange en ook de verdere communicatie verloopt in de exchange zelf. Dit is overzichtelijk en werkt snel.

Over het algemeen reageert de support binnen één werkdag en soms zelfs al binnen 10 minuten. Voor mij een zeer belangrijk pluspunt.

Contact met de support in de FTX exchange
– Contact met de support in de FTX exchange

FTX Wallet

Als je een account aanmaakt bij FTX dan krijg je daar automatisch een wallet bij. Hier worden alle cryptocurrencies die je koopt in de FTX exchange op bewaard. Het is ook mogelijk om verschillende sub accounts aan te maken, ieder met hun eigen wallet.

Het voordeel van crypto laten staan op de FTX exchange is dat je verschillende cryptocurrencies kunt staken of uitlenen. Hier krijg je dan een vergoeding voor.

Toch blijft de veiligste manier voor het bewaren van jouw crypto natuurlijk wel een hardware wallet. Het voordeel van een hardware wallet is dat je zelf in het bezit bent van de private keys en daarmee over je crypto. Gelukkig is het ook mogelijk om crypto vanaf Bitvavo naar een externe wallet te verzenden.

Banner afbeelding voor de Ledger Nano X

De veiligste manier om jouw crypto te bewaren is op een hardware wallet van Ledger.

Koop dus snel jouw hardware wallet.

Wat zijn de kosten bij FTX?

De fees op de FTX exchange kun je gemakkelijk teruglezen in dit artikel op de FTX website. Ze werken namelijk met tiered fee structuur. Simpelweg betekent dat, dat je minder fee betaalt als je een hogere tier (rang) hebt op de exchange. Die hoger tiet, kun je verdienen door veel te handelen.

Als je net begint is het goed om te weten, dat je een verschil hebt tussen een maker fee (0.020%) en een taker fee (0.070%). Wil je rechtstreeks crypto kopen, met een market order, dan betaal je de taker fee. Je neemt (take) namelijk een order weg uit het orderboek. Koop je via een limit order, dan betaal je de maker fee. Je voegt namelijk een order toe (make) aan het orderboek.

Betaalmethoden bij FTX

Je kunt op verschillende manieren tegoed storten op je FTX account. Wil je Euro’s storten, dan heb je de mogelijkheid om een SEPA overboeking te doen. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen voordat het is bijgeschreven.

Een eenvoudigere manier is via creditcard. Je kunt dan USD storten en daar direct mee aan de slag gaan. Je betaalt dan wel ongeveer 3% aan fees.

Deposit via creditcard op FTX
– Deposit via creditcard

Aanbod cryptocurrencies op FTX

Voor- en nadelen FTX

De FTX exchange is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke exchange om te beginnen met traden. Omdat de exchange is ontwikkeld door traders, is er goed nagedacht over de verschillende functionaliteiten van de exchange. Het storten van tegoed is eenvoudig via SEPA of creditcard en het traden van crypto gaat gemakkelijk.

Voordelen

 • Ontwikkeld door traders
 • Overzichtelijk platform
 • Ook als app beschikbaar
 • Uitstekende support
 • Spot traden
 • Futures traden
 • Aanpasbare layout

Nadelen

 • Minus icon Geen eigen privésleutel
 • Minus icon Niet storten met iDeal

Hoe begin je met FTX? | Stap voor stap handleiding

Goed je wilt beginnen met FTX. Een slimme keuze, want FTX is is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke exchange om mee te gaan traden. In deze handleiding laat ik je stap voor stap zien hoe je kunt beginnen met FTX.

Daarnaast gaan we kijken hoe je een trade kunt plaatsen via een Limit order op de FTX exchange en tegelijkertijd een Stop Limit en een Take Profit punt kunt instellen. Hieronder vind je een overzicht wat we gaan doen:

Stap 1: Wat heb je nodig om met FTX te beginnen?

De FTX exchange maakt gebruik van drie verschillende niveaus (tiers) van registreren. Voor ieder niveau zijn er een aantal voorwaarden voor de KYC (Know Your Customer) registratie.

Hieronder zie je de verschillende niveaus (tiers):

#Label

Tier

Voorwaarden

Mogelijkheden

Unverified

– Email
– Controle op beperkte rechtsgebieden

Alleen ontdekken van de site.

1

– Email
– Volledige naam
– Geboortedatum
– Land van herkomst en regio/provincie
– Controle op beperkte rechtsgebieden
– Telefoonnummer

– Crypto opnames met een limiet van $2000 per dag
– Onbeperkt crypto storten.
– Geen fiat storten
– Geen fiat opnemen
– Futures traden kan uitgeschakeld zijn

2

– Tier 1 afgerond
– Volledige naam
– Geboortedatum
– Adres
– Bewijs van adres
– Beschrijving van inkomsten
– Geldig identiteitsbewijs
– Gezichtsverificatie

– Geen beperkingen

Stap 2: Hoe maak je een account aan bij FTX?

Om te kunnen beginnen met FTX moet je eerst een account aanmaken. Door het volgen van deze handleiding mag ik je een bonus aanbieden. Je krijgt 5% korting op al je trading fees, en dat levenslang!

Ga via deze link naar FTX. Je komt dan op de website van de FTX exchange en krijgt meteen een registratieformulier te zien. Zie je de referral code: webcoins? Hierdoor krijg je dus 5% korting op al je handelskosten.

Registratieformulier FTX met referral code Webcoins
– Registratieformulier FTX met referral code Webcoins

Vul een geldig e-mailadres in, bevestig het mailadres en verzin een wachtwoord. Zet een vinkje bij I agree to the FTX Terms of Service en klik dan op Create account.

Registreren bij FTX
– Registreren

Je hebt nu een account aangemaakt en kunt de FTX exchange bekijken. De pagina van Identity Verification is geopend. Zie je dat je nu het niveau van Unverified hebt voltooid? In de volgende stap gaan we de Level 1 Identity Verification bekijken.

FTX registratie voltooid. Niveau Unverified
– Registratie voltooid. Huidige niveau is Unverified

Stap 3: Hoe werkt de Know Your Customer (KYC) identificatie bij FTX?

Om de FTX exchange te kunnen gebruiken moet je minimaal een Level 1 Identity verification doorlopen. In deze stap bekijken we beide procedures zodat we straks een Level 2 Identity verification hebben en geen beperkingen om de FTX exchange te kunnen gebruiken.

Level 1 Identity Verification

De Level 1 verificatie bestaat uit een aantal onderdelen. We gaan ze stap voor stap invullen.

Verification type

Geef aan wat voor soort account je aanmaakt. In deze handleiding maken we een individueel account aan, dus kies voor Individual.

FTX level 1 identificatie verificatie type
– Verificatie type

Legal name

Het volgende wat je in moet vullen is je volledige naam. Vul hier de naam in die overeenkomt met het identiteitsbewijs dat je gaat gebruiken bij de Level 2 verificatie.

FTX verificatie legal name
– Volledige naam

Geboortedatum

Spreekt voor zich. Het invullen van je geboortedatum.

FTX verificatie geboortedatum
– Geboortedatum

Land van verblijf

Klik op het driehoekje om het menu te openen en kies het land waar je woont.

FTX verificatie land van verblijf
– Land van verblijf

Telefoonnummer

Vul je mobiele telefoonnummer in en klik dan op Send Code. Je krijgt een SMS bericht met daarin een zes-cijferige code. Vul die code in bij SMS Code.

Icon info

De code is ongeveer een minuut geldig. Het kan dus zijn, dat je de SMS code nog een keer aan moet vragen op het moment dat je het formulier wilt verzenden bij de laatste stap.

FTX verificatie telefoonnummer
– Mobiele telefoonnummer + SMS code

Adres

Vul je straatnaam en huisnummer in. Er komt dan een lijst met suggesties. Kies jouw adres uit de lijst. De overige waarden worden dan automatisch ingevuld.

FTX verificatie adres
– Adres invoeren

Informatie bevestigen

Als laatste gaan we de informatie die we hebben ingevoerd verzenden. Klik daarvoor op Submit Information.

FTX verificatie informatie verzenden
– Informatie verzenden

Level 2 Identity Verification

Na het verzenden van de Level 1 informatie kun je gelijk beginnen met de Level 2 verifcatie.

Na het verzenden van de eerste informatie moet je jouw profiel compleet maken. Dit is FTX verplicht om te vragen om aan de voorschriften te voldoen. Laten we deze stappen ook stap voor stap doornemen.

Demographics

Hier kies je jouw Nationaliteit en geboorteplaats. Deze zijn vaak al standaard ingevuld door de informatie die je eerder hebt gegeven. In mijn geval staan ze allebei op Netherlands. Dit klopt, dus hoef ik niet te veranderen.

FTX verificatie Demographics
– Demographics

FATCA / US Reportable Person

Geef aan of je een FATCA / US Reportable person bent. Als je niet weet of dit voor jou van toepassing is dan staan de condities waar je aan moet voldoen beschreven. Bepaal voor jezelf of je aan één van deze condities voldoet. In mijn geval kan ik deze vraag beantwoorden met No.

Zet onderaan nog een vinkje, waarmee je aangeeft dat je de status zal updaten mocht deze in jouw geval veranderen.

FTX verificatie FACTA/US Reportable Person
– FATCA / US Reportable Person

PEP

Geef aan of je een Political Exposed Person (PEP) bent of nauw verwant bent aan een PEP. Een Politcal Exposed Person is iemand die een functie uitoefent die vatbaar is voor corruptie of omkoping. In mijn geval kan ik deze vraag beantwoorden met No. Kies hier wat bij jouw situatie past.

FTX verificatie Political Exposed Person
– Political Exposed Person

Funds

In dit gedeelte moeten we een aantal vragen beantwoorden over inkomen en vermogen. Laten we deze vragen eens bekijken.

Source of Funds
Wat is je voornaamste bron waarmee je tegoed stort op de FTX exchange. Klik op het driehoekje voor verschillende opties en kies wat voor jouw van toepassing is.

Source of Income
Wat is je voornaamste bron van inkomen. Klik op het driehoekje voor verschillende opties en kies wat voor jouw van toepassing is.

Tax ID
Vul hier je Burger Service Nummer(BSN) in.

Tax Jurisdiction
Vul hier The Netherlands in.

FTX exchange verificatie Funds
– Funds

Er volgen dan een aantal vragen over je vermogen en bezit. Vul de vragen in die bij jouw situatie passen. Hieronder leg ik kort uit, wat ze bij een vraag willen weten:

What is your estimated net worth in Euro’s?
Estimated net worth betekent, hoeveel je schat dat je totale waarde is. Simpel gezegd is dat al je bezittingen minus je schulden.

Value of liquid assets with financial institutions
Hoeveel liquide middelen je hebt bij financiële instanties. Dit kan ook alle crypto zijn, die je al hebt.

What is the estimated amount that you intend to invest with FTX Europe on an annual basis in Euro’s?
Hoeveel denk je op jaarlijkse basis te investeren op de FTX exchange.

Vul in wat voor jou van toepassing is.

Employment

De volgende vragen gaan over je beroep en je geschatte jaarlijkse inkomen. Vul ook hier in wat het best bij jouw situatie past.

FTX exchange verificatie employment
– Employment vragen

Experience

De volgende sectie gaat over ervaring. Vul de vragen in die het best bij jouw situatie passen.

FTX exchange verificatie experience
– Experience

Investment History

In deze sectie willen ze weten wat je laatste investeringen zijn geweest. Vul ook deze vragen in die het best bij jouw situatie passen.

FTX exchange verificatie Investment history

Quiz

In de quiz sectie worden een aantal korte vragen gesteld. Beantwoord deze vragen. Zijn het dezelfde vragen als hieronder, dan kun je de antwoorden overnemen.

FTX exchange verificatie quiz
– Quiz

Misc

Tenslotte nog een aantal overige vragen. Beantwoord deze voor jouw situatie.

FTX exchange verificatie Misc
– Misc

Identiteit verifiëren

In deze stap gaan we onze identiteit verifiëren. Dit doen we met onze mobiele telefoon door een QR code te scannen. Je kunt je identiteit verifiëren met een ID kaart, een paspoort of een rijbewijs. In deze handleiding gebruik ik mijn rijbewijs.

Klik op Start onder Start Verification

FTX verificatie start verification
– Identiteitsverificatie starten

Kies je ID type waarmee je jezelf wilt identificeren. Ik kies voor Driving License (rijbewijs).

FTX exhcange verificatie ID type selecteren
– ID type selecteren
Document uploaden met mobiele telefoon

Je kunt je documenten op twee verschillende manieren uploaden. Je kunt doorgaan op je mobiel en daar foto’s mee maken, of een foto maken met je webcam. Ik kies voor mobiel dus klik ik op Continue on mobile.

FTX exchange verificatie upload methode kiezen
– Upload methode kiezen

Om je mobiele telefoon te linken kun je een link laten sturen naar je email of een QR code scannen. In deze handleiding scannen we de QR code. Open de camera van je mobiele telefoon en scan de QR code.

FTX exchange verificatie link ophalen om mobiel te koppelen
– Link ophalen om mobiele telefoon te koppelen

Er wordt nu een programma geopend, waarbij we in drie stappen de verificatie gaan doorlopen:

 • 1: Foto maken van de voorzijde van het rijbewijs
 • 2: Foto maken van de achterzijde van het rijbewijs
 • 3: Gezichtsverificatie

Stap 1

FTX exchange verificatie foto voorzijde rijbewijs
– Foto voorzijde rijbewijs

Stap 2

FTX exchange foto starten achterzijde rijbewijs
– Foto achterzijde rijbewijs

Stap 3

FTX exchange gezichtsverificatie
– Gezichtsverificatie

Verificatie indienen

Als de identiteitsverificatie is gelukt, krijg je de melding ID documents verified. Dan gaan we nu de identiteitsverificatie indienen. Klik op Submit Identity Verification. Het wachten is nu op de goedkeuring van de Level 2 Verification.

FTX exchange verificatie indienen
– Indienen van de Level 2 Verification

Stap 4: Belangrijke instellingen in FTX

Voordat we beginnen met het kopen van crypto en het plaatsen van trades, gaan we eerst nog een aantal belangrijke instellingen doen, zodat jouw account nog beter beveiligd wordt.

Twee-Factor Authenticatie (2FA) instellen

Een belangrijke instelling om je account te beveiligen is de Twee-Factor Authenticatie (2FA). Simpel uitgelegd is een 2FA code een zes-cijferige code die door een authenticator app wordt gegenereerd. Het bijzondere aan deze code is, is dat die iedere 60 seconden veranderd.

In deze handleiding maak ik gebruik van de Google Authenticator app. Voel je vrij om een andere authenticator app te gebruiken als je wilt.

Icon info

Standaard staat de 2FA beveiliging ingesteld op SMS. Dit betekent dat je na het inloggen met het wachtwoord een SMS bericht krijgt met een zes-cijferige code. Vind je dit ook goed, dan kun je deze verdere stappen overslaan.

Om de 2FA code in te stellen klik je rechtsboven op je accountnaam, in mijn geval Webcoins. Klik in het popup menu op Settings.

FTX exchange instellingen
– FTX instellingen

Controleer aan de linkerkant of het Security tabblad is geopend. Aan de rechterkant zie je verschillende beveiligingsopties. Zie je dat de Two-Factor Authentication op SMS staat?

FTX exchange Two-Factor Authentication instellen
– Two-Factor Authentication

Om de 2FA code te wijzigen, klik je eerst op het driehoekje om het menu open te klappen. Klik dan op SWITCH TWO-FACTOR AUTHENTICATIN METHOD.

FTX exchange Two-Factor Authentication (2FA) veranderen
– 2FA code veranderen

Je krijgt nu de melding dat je bij het wijzigen van de Two-Factor Authentication 24 uur lang geen opnames kunt doen. Dit is een beveiligingsmatregel voor je account. Klik op I UNDERSTAND.

Waarschuwing bij het veranderen van de 2FA code.
– Waarschuwing bij het veranderen van de 2FA

Er zijn verschillende opties voor het veranderen van de 2FA code. In deze handleiding gaan we de Google Authenticator App gebruiken. Klik op SWITCH TO AUTHY/GOOGLE AUTHENTICATOR.

FTX 2FA code wijzigen naar Google Authenticator
– 2FA methode wijzigen naar Google Authenticator

Het Switch to Authy/GA 2FA scherm wordt geopend. We moeten nu vier stappen doorlopen om de 2FA code in te stellen.

FTX Google Authenticator koppelen
– Google Authenticator koppelen aan FTX

Step 1: Authenticator app downloaden

De eerste stap is het downloaden van een authenticator app op je mobiele telefoon. In deze handleiding maak ik gebruik van de Google Authenticator app. Download en installeer de Google Authenticator app op je telefoon.

Step 2 en 3: Account instellen in de app

Om een account aan te maken in de app moeten we de QR code scannen of de Instelsleutel invoeren. Open de Google Authenticator app en klik op de plus. Klik dan op QR code scannen.

Scan de QR code. Het account is nu toegevoegd aan je Google Authenticator App.

Google Authenticator App account toevoegen
– Account toevoegen
Google Authenticator app QR code scannen
– QR-code scannen
Google Authenticator acount toegevoegd
– Account toegevoegd

Step 4: Authenticatie code(s) invoeren

De laatste stap om de Two-Factor Authenticatie in te stellen is de zes-cijferige code invoeren en de SMS code invoeren. Omdat de zes-cijferige code in de authenticator app iedere minuut veranderd, gaan we eerst de SMS code opvragen.

Klik op SEND SMS en vul de onvangen SMS code in bij SMS 2FA Code. Vul daarna bij AUTHY/GA 2FA Code de zes-cijferige code uit de authenticator app in en klik dan binnen een minuut op SUBMIT.

FTX 2FA code bevestigen
– 2FA code en SMS code invoeren

De Twee-Factor Authenticatie Code is nu succesvol ingesteld. Iedere keer dat je nu inlogt, vul je naast je wachtwoord ook deze zes-cijferige code in.

FTX 2FA ingesteld
– 2FA ingesteld

Withdrawal Password instellen

Wil je jouw account nog verder beveiligen, dan is het mogelijk om een Withdrawal Password in te stellen. Met dit wachtwoord zorg je er voor dat je een wachtwoord in moet voeren voordat je een opname kunt doen. Mocht het zo zijn dat jouw account wordt gehackt, dan kan er zonder dit wachtwoord geen crypto opgenomen en verzonden worden.

Om dit wachtwoord in te stellen, ga je naar Settings > Security en open je Withdrawal Password. Voer een wachtwoord in en klik op SET PASSWORD.

FTX Withdrawal Password instellen
– Withdrawal Password instellen

Stap 5: Tegoed storten

Voordat je kunt gaan handelen op de FTX exchange moet je natuurlijk wel eerst tegoed storten. We gaan in deze handleiding 2 manier bekijken:

 • Een SEPA overboeking
 • Credit Card.

Tegoed storten via een SEPA overboeking

SEPA staat voor Single Euro Payments Area en is bedoeld om het betalingsverkeer in Europa te standaardiseren. Door SEPA is het mogelijk om eenvoudig betalingen te doen naar het buitenland zonder dat het extra kosten met zich meebrengt. Handig dus als je geld wilt overmaken naar een exchange.

Om een SEPA overboeking te kunnen doen klik je op Wallet.

FTX wallet menu
– FTX Wallet menu

Je FTX wallet wordt geopend. Om crypto of FIAT te kunnen storten klik je op Deposits.

FTX wallet deposits
– FTX wallet Deposits

Onder het Deposits tabblad vind je alle stortingen terug die je eerder op je account gedaan hebt. Zowel voor crypto als voor fiat. Is dit je eerste storting dan vind je hier natuurlijk nog niets terug.

Om een storting te kunnen doen klik je op Make a deposit.

FTX make a deposit
– Make a deposit

In deze handleiding ga ik Euro storten naar de FTX exchange. Klik eerst op FIAT en zoek dan in de lijst naar Euro. Klik achter Euro op Deposit.

FTX Euro deposit
– Euro deposit

Ik maak gebruik van de ING dus kies ik hier voor Slow SEPA. Heb je ABN of Rabobank, dan heb je de mogelijkheid voor SEPA (Instant). Dit laat ik verder niet zien in deze handleiding. Klik op Slow SEPA.

FTX deposit Slow SEPA
– Slow SEPA

SEPA instructies

De SEPA instructies worden geopend. Er zijn hier twee belangrijke onderdelen die we nodig hebben om de SEPA overboeking te kunnen doen. Als eerste de gegevens om de SEPA overboeking naar toe te sturen en ten tweede de hoeveelheid die we willen storten. Belangrijk is dat je een bewijs van je storting toevoegt. Laten we deze stappen samen doorlopen.

Om te beginnen heb ik de hoeveelheid alvast ingevuld. Ik wil €100 overboeken, dus dat bedrag heb ik ingevuld onder Amount.

FTX deposit gegevens
– Deposit gegevens

Volgende stap is de overboeking bij je bank instellen. Bij iedere bank zullen de stappen verschillen. Ik laat de SEPA overboeking zien vanuit de ING. Bekijk de stappen zodat je weet, welke informatie je nodig hebt en wat je in moet vullen om de overboeking succesvol te maken. Vul onderstaande informatie in bij je eigen bank.

FTX deposit bankgegevens invullen
– Overschrijving

Als je alle gegevens hebt ingevoerd zorg dan dat de overschrijving wordt verzonden. Bij ING klik je dan op Verstuur. Download de overboeking als een PDF bestand, of maak er een screenshot van.

FTX screenshot van de overboeking
– Screenshot van de overboeking

De laatste stap is het uploaden van het bestand in FTX. Klik op Bestand kiezen en upload het overschrijvingsbewijs. Is het bestand toegevoegd, klik dan op CONFIRM EUR DEPOSIT.

FTX deposit overschrijvingsbewijs uploaden
– Overschrijvingsbewijs uploaden

Je ziet nu in je wallet, bij het tabblad Deposits, dat de status van de overboeking op Initiated staat. Het duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen tot deze overboeking is afgerond.

FTX deposit status
– Status van de overboeking

Euro omzetten naar USD

Om op FTX te kunnen traden moet je Euro eerst omzetten naar USD of USDT. Hier zijn namelijk de meeste handelsparen voor te vinden. In deze handleiding laat ik je zien hoe je Euro gemakkelijk om kunt zetten naar USD in de FTX exchange.

Open eerst je Wallet. Zoek dan in de lijst naar Euro (EUR). Je ziet dat daar nu €100 staat, omdat we die zojuist hebben gestort. Klik op CONVERT.

FTX Euro omzetten naar een andere valuta
– Euro omzetten

Geef de hoeveelheid op die je wilt omzetten, in ons geval €100, en klik op CONVERT.

FTX Euro omzetten naar USD
– Euro omzetten naar USD

Je Euro’s zijn nu omgezet naar USD.

FTX Euro succesvol omgezet naar USD
– Euro succesvol omgezet naar USD

Tegoed storten met een Credit Card

Het voordeel van tegoed storten met een credit card is dat het niet uitmaakt welke valuta je stort. Het wordt automatisch omgezet naar USD. Het nadeel is dat je bank kosten kan rekenen voor het storten via credit card. Deze kosten zijn ongeveer 3% van het totaalbedrag.

Voordat je tegoed kunt storten met een credit card, moet deze kaart eerst worden toegevoegd. Laten we daarmee beginnen.

Credit Card toevoegen

Om een credit card toe te voegen klik je op Wallet. Op het tabblad Balances zie je aan de rechterkant de knop Card Deposit. Klik op CARD DEPOSIT.

FTX storten met credit card
– Storten met credit card

Klik op ADD CARD om een nieuwe credit card toe te voegen.

FTX nieuwe credit card toevoegen
– Nieuwe credit card toevoegen

Vul de gevraagde gegevens in en klik dan op SUBMIT CARD.

FTX credit card gegevens invullen
– Credit card gegevens invullen

Het wachten is nu op de goedkeuring van de credit card.

FTX credit card wachten op goedkeuring
– Wachten op goedkeuring

Tegoed storten met de credit card

Nadat je een credit card hebt toegevoegd en deze is goedgekeurd, kun je er tegoed mee storten. Ga naar Wallet en klik dan op CARD DEPOSIT.

FTX storten met credit card
– Storten met credit card

Kies de credit card waarmee je tegoed wilt storten. Heb je maar één credit card toegevoegd, dan wordt deze automatisch al geselecteerd. Geef de CVV code van de credit card en vul het bedrag in dat je wilt storten. Klik dan op SUBMIT.

Icon info

Onder het bedrag zie je hoeveel fees er worden gerekend door je bank. In mijn geval $4,79

FTX tegoed storten met credit card
– Tegoed storten met credit card

Het tegoed wordt nagenoeg direct bijgeschreven in je Wallet.

FTX credit card storting succesvol
– Credit card storting succesvol

Stap 6: Hoe kun je crypto kopen op de FTX exchange?

Crypto kopen op de FTX exchange is eenvoudig. In deze handleiding laat ik zien hoe je via spot traden crypto kunt kopen. Wil je liever futures traden, lees dan mijn tutorial over traden met futures op de FTX exchange.

In deze handleiding kopen we XRP via het XRP/USD paar. Je kunt op verschillende manieren op de XRP/USD markt komen in de FTX exchange.

Markt openen

De eerste manier om een markt te openen is via Markets > All Markets.

FTX openen van alle markten
– Alle markten openen

Klik dan op het tabblad SPOT en zoek in de lijst naar het XRP/USD paar. Klik er op om de XRP markt te openen.

FTX SPOT XRP markt openen
– SPOT XRP markt openen

De tweede manier is door het trading paar in te voeren in het zoekveld. Typ in het zoekveld XRP en kies uit de lijst XRP/USD.

FTX trading paar kiezen
– Trading paar kiezen

Hoe plaats je een order op de FTX exchange?

Om crypto te kunnen kopen op de FTX exchange moet je een order plaatsen. Er zijn twee verschillende soorten orders. Market orders en Limit orders. Laten we eerst eens kijken wat het verschil is tussen deze twee orders.

Wat is een market order?

Bij een market order geef je alleen aan hoeveel je van een bepaalde cryptocurrency wilt kopen. De order wordt gevuld tegen de dan geldende marktprijs. Het voordeel van een marktorder is dat dit snel uitgevoerd kan worden. Het nadeel van een marktorder kan zijn dat je tegen een minder gunstige prijs koopt.

Wat is een Limit order?

Bij een Limit order bepaal je van te voren tegen welke maximale prijs je een cryptocurrency wilt kopen. Op het moment dat de koers tot die prijs zakt, zal je order gevuld worden.

Het voordeel van een Limit order is dan ook dat je nooit boven je maximale prijs zal betalen. Het nadeel hiervan kan natuurlijk wel zijn dat de prijs niet tot jouw maximale prijs zal zakken en dat je order niet gevuld wordt.

Wil je weten hoe je een Limit order kunt plaatsen, lees dan deze tutorial over het plaatsen van een Limit order.

Tot slot

In deze handleiding en review hebben we gekeken naar de FTX exchange. Het grote voordeel van deze exchange is dat het gemaakt is door ervaren traders. Hierdoor is de exchange gebruiksvriendelijk en overzichtelijk voor de beginnende trader en ook zeer geschikt voor de ervaren trader.

Ben je ook overtuigd van de FTX exchange. Maak dan snel een account aan en krijg 5% korting op al je trading fees. Levenslang!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.