FTX exchange review | Hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk is deze exchange?

  • Gebruiksvriendelijk
  • Overzichtelijk
  • Ontwikkeld door traders
  • Ook als app beschikbaar
  • Uitstekende support!
  • Spot traden
  • Futures traden
  • Layout aan te passen
  • Minus icon Geen iDeal

Wil je serieus gaan traden dan is een goede exchange een belangrijke voorwaarde. Daarbij zijn gebruiksvriendelijkheid en een overzichtelijk platform gewenst. De FTX exchange biedt dit allemaal.

Ik maak nu al een tijd gebruik van de FTX exchange en ben zeer tevreden, dus tijd voor een review. In deze review laat ik je de goede en minder goede kanten zien van deze exchange.

Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Start nu met FTX

Maak nu een account aan op FTX en start vandaag nog met traden.

Krijg 5% korting op de handelskosten voor elke trade die je maakt. Levenslang!

Wat is FTX?

FTX is een cryptocurrency exchange. Op deze exchange kun je crypto kopen en verkopen. Het bijzondere aan de FTX exchange is dat het ontwikkeld is door traders. Hierdoor merk je dat er over veel zaken goed is nagedacht en dat het gebruiksvriendelijk en overzichtelijk werkt.

De missie van FTX is dan ook om professionele traders genoeg mogelijkheden te bieden maar tegelijkertijd ook eenvoudig genoeg te zijn voor nieuwkomers. Of dat is gelukt, kun je lezen in deze review.

Voor wie is FTX?

FTX is voor iedereen die met cryptocurrency wil traden. Voor zowel beginners als ervaren traders is deze exchange een aanrader. De layout van het trading scherm is helemaal aan te passen naar wens. Zo zorg je er voor dat je snel jouw trades kunt plaatsen en bekijken.

Daarnaast is er een eenvoudige en geavanceerde mode om een trade te plaatsen. Waardoor je er voor kunt kiezen om tijdens het plaatsen van een trade ook gelijk een Stop Loss en een Take Profit te plaatsen. Wil je dit later doen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

Dus ben je een beginner of al een ervaren trader, wil je spot traden of liever futures? Dan is de FTX exchange voor jou!

Hoe werkt FTX?

Goed! Nu je weet wat en voor wie de FTX exchange is gaan we ook kijken naar hoe deze exchange werkt en wat je er precies mee kunt.

Account aanmaken

Voordat je kunt beginnen met FTX moet je eerst een account aanmaken. Het aanmaken van dit account is eenvoudig. Klik simpelweg op registreren, vul een e-mail adres en een wachtwoord in en nadat je akkoord gaat met de Algemene voorwaarden klik je op Sign Up en je account is aangemaakt.

Identiteitsverificatie

FTX maakt gebruik van KYC verificatie. Daarbij maken ze gebruik van laag (tier) 1 en laag (tier) 2 verificatie. Voor deze lagen heb je ook nog de status “unverified“. Hiervoor heb je alleen een e-mailadres nodig. Je kunt dan alleen kijken naar de mogelijkheden van FTX en verder niet handelen, of storten.

Wil je wel handelen op FTX, dan moet je minimaal de identiteitsverificatie van laag 1 voltooien. Hiervoor moet je een e-mailadres, je volledige naam, je geboortedatum, land van herkomst en een telefoonnummer opgeven. Op laag 1 kun je dagelijks tot 2000 USD verhandelen. Het traden met futures is dan niet mogelijk.

Wil je geen limiet voor het storten van FIAT geld en verhandelen van crypto, dan moet je de identitetisverificatie van laag 2 voltooien. Hiervoor moet je jouw adres en een bewijs van dit adres toevoegen, een kopie van een geldig identiteitsbewijs opgeven en tenslotte een gezichtsherkenning doorlopen.

De stappen van identificatie zijn duidelijk en overzichtelijk opgesteld en zijn eenvoudig te doorlopen. Je kunt dus snel beginnen met het handelen op FTX.

FTX identiteitsverificatie
– Identiteitsverificatie

Tegoed storten

Je kunt op verschillende manieren tegoed storten op je FTX account. De eerste keuze die je moet maken is of je FIAT geld, zoals EUR of USD wil storten of direct crypto wilt overzetten vanuit een externe wallet.

FIAT storten

Voor FIAT heb je de keuze uit een SEPA overboeking of creditcard. Bij een SEPA overboeking maak je een bedrag over naar de exchange door geld te storten op het rekeningnummer van de exchange. Je kunt hierbij een bewijs van storting toevoegen om het proces van goedkeuring te versnellen. Het duurt ongeveer 1 werkdag voordat het bedrag is bijgeschreven. Helaas is het (nog?) niet mogelijk om via iDeal geld te storten.

Op het moment van schrijven is er voor drie banken ook een mogelijkheid van instant SEPA, waarbij het bedrag direct beschikbaar is. Dit is voor de ABN AMRO, de Rabobank en de ASN. Mochten hier nog andere banken bijkomen, dan zal ik ze toevoegen aan deze review.

De tweede optie is FIAT geld storten met een creditcard. Het voordeel hiervan is, dat je het geld direct op de exchange hebt staan en ook direct kunt beginnen met handelen. Daarbij moet wel gezegd worden dat er voor het storten via een creditcard een kleine vergoeding wordt gerekend. Deze vergoeding is ongeveer 3%.

FIAT geld storten op de FTX exchange
– Euro’s storten op de FTX exchange

Crypto storten

Het is natuurlijk ook mogelijk om direct crypto over te zetten naar de FTX exchange. Als je bijvoorbeeld al crypto hebt op Bitvavo, of op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X dan kun je deze crypto eenvoudig overzetten naar FTX. Wil je nu al weten hoe je dit doet, lees dan mijn tutorial, waarin ik je precies laat zien hoe je crypto kunt verzenden van Bitvavo naar FTX.

Is FTX veilig?

De FTX exchange biedt verschillende mogelijkheden om jouw account te beveiligen. Zo heb je natuurlijk als allereerst een wachtwoord om in te loggen. Als je dan voor de eerste keer bent ingelogd, kun je meteen een Two-Factor Authentication instellen. Hierdoor heb je naast alleen je wachtwoord ook een 2FA code nodig die je kan aflezen op een fysiek apparaat, zoals je telefoon.

Naast de inlogbeveiliging met het wachtwoord en de 2FA code, is het ook nog mogelijk om een opname wachtwoord in te stellen. Zo moet er voordat er crypto of FIAT geld opgenomen kan worden eerst een wachtwoord ingevoerd worden. Daarnaast kun je ook voor deze opnames de 2FA instellen.

Genoeg mogelijkheden dus om jouw account goed te beveiligen.

FTX beveiligingsinstellingen
– Beveiligingsinstellingen FTX

Spot traden

Het is natuurlijk mogelijk om te traden op de FTX exchange. Eén van de keuzes die je hebt is het Spot traden. Dit houdt in, dat je cryptocurrency koopt en probeert te verkopen met winst. Dit gaat eenvoudig en overzichtelijk. Er zijn een groot aantal cryptocurrency te vinden om mee te traden.

Futures traden

Nog een groot voordeel van de FTX exchange is de mogelijkheid om Futures te kunnen traden. Futures zijn trading pairs, waarbij het mogelijk is om met leverage (hefboom) te kunnen traden. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor de “eeuwigdurende” (perpetual) trading pairs, of speciale pairs, die op een bepaalde datum aflopen.

Bij het traden met futures heb je op FTX een maximale leverage van 20x.

Waarom kiezen voor FTX?

Zoals al genoemd is FTX ontwikkeld door traders. Het voordeel hiervan is, dat er over ieder aspect van de exchange dus goed is nagedacht en jij, als trader, een gebruiksvriendelijke ervaring hebt.

Het is daarnaast gemakkelijk om geld over te maken naar de FTX exchange. Ik heb dit gedaan met een SEPA overboeking en met een creditcard. Met een creditcard is het geld er vrijwel direct en met een SEPA overboeking is het er over het algemeen de volgende werkdag.

Je kunt onder andere kiezen voor spot trading of traden met futures, maar dat is niet het enige. Zo kun je ook met speciale leveraged tokens traden. Hierbij zit de hefboom al in het trading pair verwerkt. Zelf heb ik alleen spot trading en traden met futures getest, dus over de speciale leveraged tokens kan ik in deze tutorial verder niets vertellen.

Tenslotte nog een belangrijke reden om te kiezen voor de FTX exchange is dat je via mijn referral link 5% korting krijgt op alle tradingfees. En dat Levenslang!

FTX Token (FTT)!

De FTX exchange heeft ook zijn eigen token, te weten de FTX Token (FTT). Als je deze koopt en vasthoudt, zitten daar ook voordelen aan. Je kunt de FTT token bijvoorbeeld staken. Hiermee krijg je verschillende voordelen binnen de exchange. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de website van FTX, welke voordelen dit allemaal zijn.

Support

De support van de FTX exchange is uitstekend. Het toevoegen van mijn creditcard lukte niet meteen. Dit kwam omdat de naam op de creditcard en de naam van het account niet geverifieerd konden worden. Na contact met de support werd dit binnen 2 werkdagen geregeld en kon ik aan de slag. Over het algemeen reageert de support binnen één werkdag en soms zelfs al binnen 10 minuten. Voor mij een zeer belangrijk pluspunt.

Tot slot

Er zijn nog meer mogelijkheden binnen de FTX exchange, maar ik gebruik niet alles. Het voornaamste waarvoor ik de exchange gebruik is voor het swing-traden. Met de mogelijkheden voor zowel spot- als futures traden voldoet deze exchange aan al mijn verwachtingen. Het storten van geld, gaat snel en eenvoudig, zodat je snel aan de slag kunt. Enig minpunt, maar dat is persoonlijk, is dat er geen mogelijkheid is om een iDeal betaling te doen. Wellicht komt dat er nog wel in de toekomst.

Al met al een uitstekende exchange en zeker de moeite waard. Ben je overtuigd en wil je een account aanmaken? Doe dat dan via onderstaande aanbieding en krijg 5% korting op al je tradingfees. En dat levenslang!

Account aanmaken op FTX

Maak gebruik van de aanbieding en krijg 5% korting op de handelskosten voor elke trade die je maakt. Levenslang!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.