Zo plaats je een Limit order op de FTX exchange

Header Tutorial FTX Limit order

In deze tutorial laat ik je zien hoe je een limit order kunt plaatsen op de FTX exchange. Met een Limit order kun je instellen wanneer je een bepaalde cryptocurrency wilt kopen (of verkopen). Je stelt simpelweg het bedrag in en als de koers dit bedrag bereikt zal de exchange proberen jouw order te vullen.

Om deze tutorial goed te kunnen volgen is het handig als je het volgende al hebt:

 • Een FTX account.
 • USD op je account.

Nog geen FTX account? Maak er dan snel één aan en krijg 5% korting op je tradingfees. Levenslang!

(Sub)Account kiezen

Om te kunnen beginnen moet je natuurlijk eerst inloggen op je FTX account. Ga naar FTX en log in met jouw gegevens. Als je bent ingelogd wordt je persoonlijke Portfolio geopend.

FTX Portfolio
Portfolio na het inloggen

Als je net als ik meerdere subaccounts hebt aangemaakt in FTX, gaan we nu eerst kiezen op welk subaccount je de order wilt plaatsen. Heb je alleen het Main account, dan kun je deze stap overslaan en gelijk doorgaan met Markt openen.

Om een subaccount te openen klik je rechtsboven op je accountnaam en kiest in het menu voor Subaccounts.

FTS subaccounts openen
Subaccounts openen

Kies dan het subaccount dat je wilt openen. Ik kies hier voor SPOT. Bij jou zullen deze namen uiteraard anders zijn.

FTX subaccount kiezen
Subaccount kiezen

Markt openen

Voordat we een order kunnen plaatsen, moeten we gaan bepalen voor welke cryptocurrency we dat willen doen. In deze tutorial laat ik zien hoe je een Limit order kunt plaatsen voor XRP.

Icon info green Kies jouw cryptocurrency

Voor het volgen van deze tutorial kun je de markt kiezen die je zelf wilt. De stappen zijn voor iedere cryptocurrency hetzelfde.

In FTX zijn er verschillende manieren om een markt te openen. Als je weet welke cryptocurrency je wilt kopen, is de makkelijkste manier om het zoekveld te gebruiken.

Typ in het zoekveld de Ticker in van de cryptocurrency die je wilt kopen. Voor deze tutorial is dat dus XRP. Kies uit de lijst het trading-paar dat je wilt gebruiken. Ik kies voor XRP/USD omdat ik met USD de XRP wil kopen.

FTX markt openen
Markt openen

Limit order plaatsen

Nu de markt is geopend is het tijd om een order te plaatsen. Je kunt op twee verschillende manieren een order plaatsen bij FTX, afhankelijk van het doel dat je hebt.

 1. Je kunt kiezen voor het standard order formulier, waarbij je verschillende opties hebt om een order te plaatsen. Zoals onder andere een Limit order, Take profit, Market order, Stop Limit en nog meer.
 2. De andere mogelijkheid is het zogenoemde 3-part order formulier. Hiermee kun je een Limit Order, Stop-Loss en Take-Profit in één keer instellen.

Maar welke kies je dan? Laten we dat bekijken aan de hand van een voorbeeld.

FTX order formulier op de markt pagina
Het order formulier op de markt pagina

Standard Order formulier

Met het standard order formulier heb je verschillende order mogelijkheden. Hiermee kun je specifiek aangeven wat voor een soort order je wilt plaatsen. In deze tutorial bekijken we alleen de Limit order.

Op het moment van schrijven staat XRP op ongeveer €0,38. Stel dat ik XRP wil kopen op het moment dat de koers op of onder de €0,35 komt, dan kan ik een Limit order gebruiken om dat in te stellen. Je vindt het standard order formulier aan de rechterkant.

Het kan zijn dat het 3-part order formulier geopend is. Klik dan rechtsboven op FTX standard order form icon om het standard order formulier te openen.

Laten we eens kijken welke instellingen ik gebruik voor mijn Limit order:

FTX limit order plaatsen met het standard order form
Limit order plaatsen met het standard order form
 • Als eerst kiezen we voor het tabblad Buy XRP, omdat we XRP willen kopen.
 • Kies bij Order type voor Limit order.
 • Geef de prijs wanneer je XRP wilt kopen. In dit voorbeeld wil ik XRP kopen op het moment dat de koers op €0,35 komt.
 • Geef tenslotte aan voor hoeveel je wilt kopen. In dit voorbeeld heb ik gekozen om voor 10 USD aan XRP te kopen. Hiervoor krijg ik dan 28 XRP. Je kunt er ook voor kiezen om het aantal XRP in te vullen, dan wordt de hoeveelheid USD automatisch ingevuld.

Heb je alles ingesteld, klik dan op Buy, om je order te plaatsen. Heb je ingesteld, dat je eerst nog een melding wilt krijgen voordat de order geplaats wordt, klik dan op YES, PLACE ORDER.

FTX order plaatsen bevestigen
Bevestig het plaatsen van de order

Je krijgt nu op de chart te zien dat je Limit order is geplaatst. Op het moment dat de koers nu zakt naar € 0,35 zal mijn order automatisch gevuld worden.

FTX buy limit order op de chart
Koop order op de chart

3-Part order form

In FTX heb je ook de mogelijkheid om het 3-part order formulier te gebruiken. Dit is handig als je naast je Limit order ook meteen een Stop Loss en een Take Profit in wilt stellen.

Om het 3-part order formulier te openen klik je in het standard order formulier op FTX 3-part order formulier icon.

Laten we het 3-part order formulier bekijken. Ook nu ga ik er weer vanuit, dat ik XRP wil kopen op €0,35.

FTX 3-Part order formulier ingevuld
3-Part order formulier

Ik heb het volgende ingevuld:

 • We kiezen het tabblad Buy XRP, omdat we XRP willen kopen.
 • Bij Type kies je voor Limit. We willen namelijk een Limit order plaatsen.
 • Geef bij Entry price het bedrag op voor wanneer je wilt kopen. In dit geval €0,35.
 • Bij Take profit exit kun je een bedrag of percentage invullen. Dit is het bedrag (of percentage) waarop je jouw XRP weer wilt verkopen om je winst uit de trade te halen. In dit voorbeeld heb ik een percentage van 20% ingevoerd.
 • Daarna vullen we de Stop loss in. Dit is het bedrag waarop je jouw XRP weer wilt verkopen. Je gebruikt de Stop loss altijd als risicomanagement. Komt de koers op of onder jouw Stop loss, dan wordt jouw XRP weer verkocht. In dit voorbeeld heb ik een Stop loss percentage van 3% ingesteld.
 • Tenslotte nog de hoeveelheid invullen die we willen kopen. Dit kan in XRP of USD. Ik kies voor een bedrag van 10 USD.

Klik nadat je alles hebt ingevuld op Place Orders. Bevestig de order door nogmaals op PLACE ORDERS te klikken.

FTX 3-part order bevestigen
– Order bevestigen

Na het bevestigen van de order kun je de geplaatste orders op de chart terugvinden.

FTX 3-Part order op de chart
3-Part order op de chart

Limit Order annuleren

Het kan voorkomen dat de koers (voorlopig) niet bij jouw ingeplande Limit order in de buurt komt. Het nadeel daarvan is, dat je order dan ook niet gevuld zal worden, maar ook dat het bedrag dat je daarvoor hebt gereserveerd, vastgehouden wordt door de exchange.

Dit bedrag kun je dus ook niet gebruiken voor een andere trade. Het is dan mogelijk om de ingeplande trade te annuleren.

Onder de chart vind je verschillende tabbladen. Deze tabbladen geven je informatie over de balans van je (sub)account en de orders. Zie je dat bij Available nu 10 USD minder beschikbaar is? Dit is gereserveerd door de exchange voor onze geplande trade.

FTX beschikbare balans
Beschikbare balans

Klik nu op Open Orders (1). Hier zie je onze ingeplande order staan. Wil je deze order annuleren, dan klik je op FTX delete order icon.

FTX open orders
Open orders

We hebben met het 3-part formulier ook een Stop loss en een Take profit exit ingesteld. Deze orders vind je onder het tabblad Trigger Orders. Klik op Trigger Orders (2).

Je ziet nu beide trigger orders staan. Wil je één of beide orders verwijderen, klik dan op FTX delete order icon achter de order.

FTX trigger orders
Trigger orders

Tot slot

In deze tutorial heb ik je laten zien hoe je een Limit order kunt plaatsen op de FTX exchange. We hebben gekeken naar het standard order formulier en het 3-part order formulier. Het voordeel van het 3-part order formulier is dat je ook meteen een Stop loss en een Take profit order in kunt stellen.

Ik hoop dat je wat aan deze tutorial hebt gehad. Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen over deze tutorial, neem dan gerust contact met mij op.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe tutorials en/of reviews schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.