DNB waarschuwt Binance! Tijd om over te stappen?

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt bekend dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Daarnaast bieden ze illegaal diensten aan voor:

  • het wisselen tussen crypto’s en giraal geld
  • het bewaren van crypto’s voor klanten

Klanten lopen hierdoor aanzienlijke risico’s zoals een verhoogd risico om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering.

De DNB kan handhavend optreden tegen de illegale dienstverlener. Meer weten, lees dan dit artikel op de website van de DNB.

Binance ligt afgelopen maanden zwaar onder vuur van toezichthouders overal ter wereld. In de Verenigde Staten wordt de cryptobeurs onderzocht door autoriteiten die onderzoek doen naar witwassen en belastingontduiking. Ook toezichthouders in onder meer Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk waarschuwden Binance recentelijk al.

Daarnaast hebben banken de samenwerking met Binance al enige tijd geleden opgezegd en is het dan ook niet meer mogelijk om gelden over te maken naar Binance of deze er weer vanaf te halen.

Overstappen

Crypto investeerders wordt dan ook sterk aanbevolen om goed na te denken met wat voor bedrijf zij in zee gaan. Op dit moment zijn er 25 bedrijven welke voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving en welke onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank.

Bitvavo is de grootste en het goedkoopste in Nederland gereguleerde platform met ruim 1 miljoen klanten en biedt circa 100 crypto’s aan welke direct met iDeal gekocht kunnen worden.

Profiteer nu van een welkomstbonus bij Bitvavo en verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Zet jouw crypto over van Binance naar Bitvavo