Jouw crypto eenvoudig verzenden van Binance naar Bitvavo

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Intro image Binance to Bitvavo

Binance is een grote internationale exchange. Het is makkelijk om via dit platform te traden. Toch is Binance de laatste weken negatiever in het nieuws. Heb jij crypto op Binance maar wil je dit overzetten naar een andere exchange dan kan dat. In deze tutorial laat ik je zien hoe je eenvoudig jouw crypto kunt verzenden van Binance naar Bitvavo.

Binance klaarzetten

Om te beginnen gaan we inloggen in Binance. In deze tutorial maak ik gebruik van de desktop app. Maak je gebruik van de web versie, dan zijn de stappen nagenoeg hetzelfde. Ben je ingelogd, ga dan naar Wallet en klik op Overzicht.

Binance wallet overzicht
– Binance wallet overzicht

Klik in het Wallet overzicht op Opnemen. Je komt nu op de pagina Crypto opnemen. Kies hier eerst de muntsoort. In deze tutorial gaan we XRP overzetten, dus bij muntsoort kies ik XRP. De volgende stap is het adres invullen. Dit adres hebben we nodig vanuit Bitvavo, dus gaan we nu eerst inloggen bij Bitvavo.

Bitvavo wallet adres en Tag

Log in bij Bitvavo. Zoek in de valutalijst naar Ripple XRP en open Ripple door er op te klikken. Klik op de overzichtspagina van Ripple op het tabblad Storten. Je krijgt nu een waarschuwing te zien dat je bij het verzenden van XRP naar Bitvavo een tag of memo moet gebruiken. Dit is heel belangrijk. Als je de tag niet gebruikt, dan komt de crypto nooit aan. Zet een vinkje bij Begrepen en klik op Doorgaan.

XRP tag melding in Bitvavo
– XRP tag melding in Bitvavo

Je krijgt nu het Adres en de Tag te zien. Kopieer eerst het adres van Bitvavo naar Binance en daarna de Tag. De Tag van Bitvavo plak je in het MEMO vak van Binance.

Het adres en de Tag van Bitvavo naar Binance kopiëren
– Het adres en de Tag van Bitvavo naar Binance kopiëren

Vul dan het bedrag in dat je wilt verzenden en klik op Opnemen. Er volgt een samenvatting van de opname met daarbij de network fee. Als je alles hebt gecontroleerd, klik dan op Doorgaan.

Beveiligingsverificatie

Beveiligingsverificatie in Binance
– Beveiligingsverificatie in Binance

Om de opname te bevestigen, moet je een beveiligingsverificatie doorlopen. Daarvoor heb je twee codes nodig. Een E-mailverificatiecode en een Google-verificatiecode.

E-mailverificatiecode

In het veld bij e-mailverificatiecode vind je Code aanvragen. Klik hier op. Er wordt dan een verificatiecode verstuurd naar je mailadres. Open de mail van Binance en kopieer de verificatiecode naar het betreffende veld.

Google-verificatiecode

De tweede verificatiecode haal je uit de Google Authenticator App op je mobiele telefoon. Zoek deze code op en vul die in.

Opname indienen

Zijn beide codes ingevoerd klik dan op Indienen. Het opnameverzoek is nu ingediend. Klik op Voltooien. In het overzicht op de pagina Crypto opnemen zie je onderaan de pagina, de Recente opnames. Bij de opname van XRP zie je de status Processing.

Als de status op Completed staat, is de opname in Binance afgerond. Je kunt nu in Bitvavo controleren of de XRP is gestort. Ga in Bitvavo naar het Dashboard en kijk of de XRP is bijgeschreven.

XRP bijgeschreven op Bitvavo
– XRP bijgeschreven op Bitvavo

Tot slot

Bij het overzetten van crypto is het belangrijk om goed te controleren of er naast het adres nog een Tag of Memo vereist is. Vergeet je dit, dan zal je crypto niet aankomen. Controleer ook altijd de transaction fee, die betaald moet worden voor het overzetten van jouw crypto.