Eenvoudig crypto verzenden van FTX naar Bitvavo

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Wil je jouw crypto verzenden van FTX naar Bitvavo, dan kan dat eenvoudig in een paar stappen. In deze tutorial laat ik je zien hoe je dat doet met XRP. Als je liever een andere cryptomunt wilt verzenden dan kan dat natuurlijk ook.

FTX klaarzetten voor verzenden

Om te beginnen log je in op je FTX account. Ben je ingelogd, klik dan op WALLET. Je krijgt nu een overzicht van alle valuta in jouw wallet op FTX. Zoek in de lijst naar de cryptomunt die je wil verzenden. In deze tutorial verzenden we XRP. Klik achter de cryptomunt die je wil verzenden op WITHDRAW.

– Withdraw (opnemen) van crypto in de FTX wallet

In het Withdraw XRP scherm geef je nu in het Amount veld aan hoeveel je wil verzenden. Ik wil alles verzenden, dus druk ik op MAX.

De volgende stap is aangeven waar we het naartoe willen verzenden. Hiervoor heb ik het wallet adres nodig en in het geval van XRP, ook een Tag. Een Tag is niet voor elke cryptomunt verplicht, maar Bitvavo geeft dit specifiek voor XRP aan, dus gebruiken we die ook. Je ziet straks wat ik bedoel. Nu eerst naar Bitvavo.

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exhange in Nederland. Maak vandaag een account aan en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten.

Bitvavo klaarzetten om te ontvangen

Log in op je Bitvavo account en zoek in de valutalijst naar XRP. Heb je een andere cryptomunt die je wilt verzenden, dan zoek je natuurlijk naar die cryptomunt. Klik op XRP om het overzicht scherm te openen. Klik dan op Storten. Aan de linkerkant staat nu een waarschuwing. Laten we daar eens naar kijken.

XRP waarschuwing voor het gebruik van een tag of memo in Bitvavo

De waarschuwing geeft aan dat als je XRP wil verzenden naar Bitvavo, dat je een tag of een memo moet gebruiken. Door die tag of memo weet Bitvavo dat de XRP die verzonden is bij jouw account hoort.

Als je de tag of memo niet invult, of vergeet in te vullen, is het mogelijk dat jouw verzonden XRP niet aankomt.

Voordat je verder kunt gaan moet je nu eerst een vinkje zetten bij Begrepen. Doet dat nu en klik op Doorgaan.

Je krijgt nu het overzicht met jouw Ripple wallet adres en de bijbehorende tag. Kopieer nu eerst het adres en plak die in FTX in het XRP Address veld. Ga dan terug naar Bitvavo en kopieer de Tag. Plak deze in FTX in het Tag veld. Dit zijn belangrijke stappen die goed moeten gebeuren. Voordat we verder gaan, wil ik je de mogelijkheid geven om deze stappen nog even te bekijken in de onderstaande video. Ben je er van overtuigd dat je alles goed hebt gedaan, ga dan gerust verder.

– Wallet adres en tag kopiëren van Bitvavo naar FTX.

Crypto verzenden

Goed. Nu het wallet adres en de tag zijn ingevuld, kunnen we doorgaan met de verzending. Als je van plan bent om vaker XRP te verzenden naar Bitvavo, kun je onder het tag veld een vinkje zetten bij Save address. Hierdoor wordt dit adres opgeslagen en kun je er de volgende keer gemakkelijk gebruik van maken. Als je het vinkje hebt gezet verschijnt het Address name veld. Vul hier de naam in voor het adres. Ik kies hier voor XRP Bitvavo.

De volgende stap is de Withdrawal Method. Daar staat nu Any. Klik op het pijltje aan de rechterkant en kies in het drop down menu voor XRP. Als je een 2FA code en een Withdrawal Password hebt ingesteld vul die dan beide in.

Alles ingevuld? Top! Klik dan op WITHDRAW. Je verzoek tot verzenden wordt nu verwerkt. Je kunt de status van dit verzoek terugvinden in je Wallet. Nadat je op Withdraw hebt geklikt, kom je automatisch weer in het overzicht van je wallet.

Klik op WITHDRAWALS voor een overzicht van je opnames. Daar vind je de opname van XRP nu terug met de status. Als je meteen nadat je de opname hebt afgerond kijkt, dan staat de status waarschijnlijk nog op Requested en moet het verzoek nog door de FTX exchange uitgevoerd worden. Als de status op Sent staat, dan is jouw XRP verzonden.

Status van de withdrawal in XRP
– Status van de opname in FTX.

Bevestiging ontvangst

Nadat de XRP door FTX is verzonden, is het wachten totdat het op Bitvavo wordt ontvangen. Je krijgt een mail van Bitvavo als de XRP storting is verwerkt. Als je de mail hebt ontvangen kun je de XRP terugvinden in je valutalijst op Bitvavo.

Mail van Bitvavo dat de storting van XRP is ontvangen
– Mail van Bitvavo dat de storting is ontvangen.

Tot slot

Je ziet hoe gemakkelijk het is om crypto te verzenden van FTX naar Bivavo. Belangrijk bij het verzenden van crypto is om goed te controleren of er een tag of memo nodig is. Vergeet je de tag of de memo dan weet de exchange niet dat de crypto aan jouw account gekoppeld moet worden. Daarnaast is het belangrijk dat je het adres en de tag niet over gaat typen, maar het kopieert. Maak je een typefout, dan ben je jouw crypto kwijt. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben, laat dan een reactie achter of neem contact met mij op.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je jouw waardering geven? Met een klein gebaar, doe je mij een groot plezier.

Kopieer eenvoudig het wallet adres en doneer wat jij deze tutorial waard vindt.

BTC

ETH

ADA

XRP

SOL

VET