Gemakkelijk en snel crypto verzenden van Bitvavo naar FTX

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Heb je crypto op Bitvavo staan en wil je die verzenden naar jouw FTX account dan kan dat eenvoudig in enkele stappen. In deze tutorial laat ik je zien hoe je dat kunt doen met XRP. Wil je liever een andere cryptomunt verzenden dan kan dat natuurlijk ook. De stappen zijn daarvoor nagenoeg gelijk.

Laten we snel beginnen.

Inloggen bij FTX

Voordat we crypto kunnen overmaken moet je natuurlijk eerst inloggen op jouw FTX account. Heb je nog geen FTX account, maar wil je daar wel mee beginnen? Meld je dan nu aan bij FTX en krijg 5% korting op al je handelskosten!

Login screen FTX
– Inloggen bij FTX

FTX voorbereiden voor ontvangen van crypto

Nu je bent ingelogd op jouw FTX account gaan we FTX klaarzetten voor het ontvangen van crypto. Klik boven in het menu eerst op WALLET. Jouw FTX wallet wordt nu geopend. Klik in de wallet op DEPOSITS en dan op MAKE A DEPOSIT.

Het Make a deposit scherm wordt geopend. Klik in dit scherm op CRYPTO. Je krijgt dan een lijst te zien met alle cryptomunten die je kan storten. Zoek in de lijst naar XRP en klik achter XRP op DEPOSIT. Nu krijg je het wallet adres en de Tag te zien die je straks nodig hebt om XRP naar toe te verzenden.

Niet alle cryptomunten hebben een tag nodig. Ben je een andere cryptomunt aan het overzetten en staat er geen tag bij, dan heb je die ook niet nodig. Staat er wel een tag, zorg er dan voor dat je die straks dus niet vergeet. Maar wees gerust, ik kom daar straks natuurlijk nog op terug. FTX staat klaar! Wil je de stappen op je gemak nog even bekijken? Dan kan dat in de onderstaande video.

– FTX klaarzetten voor het verzenden van crypto

Crypto klaarzetten voor verzenden in Bitvavo

In deze tutorial gaan we XRP verzenden vanuit een Bitvavo account. Wil je een andere cryptomunt verzenden vanuit Bitvavo dan is dat geen probleem. Log nu eerst in op jouw Bitvavo account. Zoek dan in de valutalijst naar de cryptomunt die je wilt verzenden en klik er op om de betreffende munt te openen. In mijn geval klik ik op XRP.

XRP op BItvavo
– Ripple XRP op Bitvavo

Adresboekverificatie Bitvavo

Om nu XRP te kunnen verzenden klik je Opnemen. Je komt dan op de opnamepagina van XRP. Aan de linkerkant moet je nu het wallet Adres en de Tag invullen. Ga nu naar FTX en kopieer eerst het adres en plak die in het Adres veld in Bitvavo. Doe hetzelfde voor de Tag. Je hoeft alleen een Tag in te vullen als die door FTX wordt gegeven. Bij XRP is dit altijd het geval. Niet iedere crypto munt heeft een Tag nodig.

Goed. Als je beide waarden hebt gekopieerd, klik dan op Doorgaan. Omdat dit een nieuw adres is moeten we dit adres eerst toevoegen aan het adresboek van Bitvavo. Klik dus op Adres Toevoegen.

– Adres gegevens kopiëren van FTX naar Bitvavo

Nieuw adres toevoegen

Om een nieuw adres toe te voegen, moeten we het eerst een naam geven. Bedenk een naam voor dit adres. Let er op dat je het adres een naam geeft, waaraan je kunt herkennen wat voor een soort wallet adres het is. In dit geval noem ik dit adres: XRP FTX. Hierdoor weet ik dat het een XRP wallet adres is op mijn FTX account.

Ga nu naar FTX en kopieer het wallet adres naar het Adres veld in Bitvavo. Doe hetzelfde voor de Tag. Als je alles hebt ingevuld, klik dan op Doorgaan.

Nu moeten we het FTX wallet adres gaan verifiëren. Dit doen we door een schermopname te maken van het wallet adres. Klik nu eerst op Doorgaan. Je krijgt dan een korte instructie over het maken van de schermopname.

Belangrijk: zorg er voor dat het wallet adres straks in een volledig scherm te zien is en niet in een ‘verkleind’ scherm. Bitvavo zal het adres dan niet kunnen herkennen. Ik gebruik altijd een tweede tabblad met daarop mijn wallet adres.

Klik nu op Schermopname Starten. Kies nu voor het scherm dat je wilt delen en klik dan op Delen. De schermopname wordt dan gestart. Ga nu naar je wallet in FTX die je al hebt openstaan. Laat deze ongeveer drie seconden in beeld en ga dan terug naar Bitvavo. Klik op Opname voltooien.

Je hebt nu de mogelijkheid om je opname af te spelen en terug te kijken of het adres goed in beeld is. Als je er van overtuigd bent dat de opname het adres goed weergeeft zet dan een vinkje voor: De zojuist gemaakte schermopname geeft duidelijk het toe te voegen adres weer. Klik daarna op Doorgaan.

De laatste stap in dit proces is het adresboekverzoek activeren. Dit doe je door je wachtwoord en de 2FA code in te voeren. De 2FA code hoeft alleen als je deze ingesteld hebt. Heb je dit niet ingesteld, dan adviseer ik wel om dit te doen om jouw account beter te beveiligen. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan mijn tutorial over belangrijke instellingen die je moet doen in je Bitvavo account.

Er is nu een bevestigingslink verzonden naar jouw e-mailadres waarin je het adresboekverzoek nog moet goedkeuren. Voordat we dat gaan doen kun je de stappen nog terugkijken in onderstaande video als je dat wilt.

– Adres toevoegen aan Bitvavo vanuit FTX

Adresboek verzoek goedkeuren

Zoals gezegd is er een mail verzonden met daarin een bevestigingslink. Om het adres goed te keuren moeten we op deze link klikken in de verzonden mail. Open je mailbox en open dan de mail met het onderwerp: Adres toevoegen aan adresboek. Klik in die mail op Bekijk nieuw adresboek verzoek.

Bitvavo mail met adresboekverzoek
– Bitvavo mail met het adresboek verzoek

In Bitvavo wordt het scherm Adres Bevestigen geopend. Controleer deze gegevens. Als alle gegevens kloppen klik dan op Bevestigen. Het adres is nu geactiveerd. Klik op Doorgaan.

Adres bevestigen in Bitvavo

Crypto verzenden vanuit Bitvavo

Nu het adres is toegevoegd aan het adresboek in Bitvavo kunnen we beginnen met het verzenden van onze crypto. Open de cryptomunt die je wilt verzenden. Ik open daarvoor XRP. Klik dan op Opnemen. Aan de linkerkant moeten we het adres en de Tag invullen. Deze twee waardes kun je kopiëren vanuit het Adresboek aan de rechterkant. Als je beide waardes hebt gekopieerd, klik dan op Doorgaan.

Kies nu een bedrag dat je wilt verzenden en vul dat in. Wil je het maximale bedrag verzenden klik dan op het complete bedrag dat tussen haakjes staat achter Bedrag. Bekijk de Opnamekosten en het totaalbedrag. Voor XRP zie je dat de opnamekosten 0 zijn. Iedere cryptomunt heeft zijn eigen opnamekosten. Let daar goed op. Zo zijn de opnamekosten voor Bitcoin en Ethereum behoorlijk hoog.

Als je het bedrag hebt ingevuld klik dan op Doorgaan. Als je een 2FA code hebt ingesteld moet je de overschrijving nog bevestigen door deze 2FA code in te stellen. Klik daarna op Bevestigen. Het opnameverzoek is geplaatst en nu is het wachten totdat het wordt overgeschreven.

– Opname doen vanuit Bitvavo

Bevestiging vanuit FTX

Als de opname vanuit Bitvavo naar FTX is voltooid krijg je een mail van FTX dat de storting is geslaagd.

Mail vanuit FTX dat de storting is geslaagd.
– Mail van FTX dat de storting is geslaagd

Als je nu gaat kijken in jouw wallet bij FTX, dan zie je dat de XRP inderdaad is bijgeschreven.

XRP bijgeschreven op het FTX account
– XRP bijgeschreven op het FTX account

Tot slot

Je ziet hoe eenvoudig het is om crypto over te schrijven van je Bitvavo account naar je FTX account. Belangrijk om rekening mee te houden is, dat je in Bitvavo een nieuw adres altijd eerst moet toevoegen aan het adresboek voordat je er crypto naar toe kunt verzenden. Daarnaast is het belangrijk om er op te letten of er een Tag nodig is voor het wallet adres. Ik hoop dat deze tutorial nuttig voor je is geweest. Mocht je naar aanleiding van deze tutorial vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben, laat dan gerust een reactie achter, of neem contact met mij op.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je jouw waardering geven? Met een klein gebaar, doe je mij een groot plezier.

Kopieer eenvoudig het wallet adres en doneer wat jij deze tutorial waard vindt.

BTC

ETH

ADA

XRP

SOL

VET