Hoe Bitvavo adresboekverificatie werkt in 2024

door

| Update:

Featured image van het artikel Adresboekverificatie bij Bitvavo

Om crypto te kunnen verzenden van Bitvavo naar een andere exchange of een hardware wallet moet je voor de cryptocurrency die je wilt verzenden eerst een adres toevoegen.

Dit adres moet je dan verifiëren en bevestigen met behulp van je e-mailadres. Hoe je dit kunt doen laat ik je zien in deze tutorial.

Inloggen en cryptocurrency voorbereiden

Om te beginnen moeten we natuurlijk eerst inloggen bij Bitvavo. Als we dat hebben gedaan zoeken we een cryptocurrency die we willen verzenden. In deze tutorial neem ik Ethereum als voorbeeld. Voor de stappen van adresboekverificatie maakt het niet uit welke cryptocurrency je kiest, dit is namelijk voor allemaal hetzelfde.

Als je bent ingelogd zoek je in jouw Asset lijst naar de cryptocurrency die je wil verzenden. In het geval van deze tutorial, zoek ik dus naar Ethereum. Klik op de cryptocurrency om deze te openen.

Ethereum in de asset lijst van Bitvavo

Klik dan op Opnemen.

Opnemen in het Ethereum account in Bitvavo

De pagina van Ethereum opnemen wordt geopend. Hier vindt je ook het Adresboek. Klik op Nieuw adres om een nieuw adres toe te voegen.

Nieuw Ethereum adres toevoegen in Bitvavo

Kies nu het overdrachtsnetwerk. Op dit moment kunnen we alleen Ethereum kiezen. Selecteer het keuzerondje voor Ethereum en klik dan op Doorgaan.

Bitvavo overdrachtsnetwerk kiezen voor het Ethereum adres

Adres toevoegen

Vanaf nu gaan we het adres toevoegen waar we onze Ethereum naar toe willen sturen. Dit kan vanaf verschillende exchanges of hardware wallets. In deze tutorial beginnen we met de Ledger Nano X hardare wallet.

Adres toevoegen van een Ledger hardware wallet

Om het Ethereum adres van een Ledger hardware wallet toe te voegen gaan we gebruik maken van Ledger Live en een Ledger Nano X. Sluit je Ledger aan met de USB kabel, ontgrendel de Ledger door je PIN code in te voeren en open Ledger Live.

Ga in Ledger Live naar Receive.

Ledger Live portfolio overzicht. Selecteren van de optie Receive

Zoek in de lijst bij Account to credit naar het Ethereum account waar je crypto op wilt ontvangen en klik dan op Continue.

Ledger Live Receive menu om het account to credit te selecteren

Je krijgt de melding Open the Ethereum app on your device.

Ledger Live met de melding open the Ethereum app on your device
Ledger Nano X scherm met de melding Open App Ethereum

Klik op beide knoppen om de Ledger Manager toe te staan.

Je krijgt nu het Ethereum adres te zien in Ledger Live. Controleer of dit overeenkomt met het adres op de Ledger hardware wallet.

Ledger Nano X screen met de melding Verify address

Druk op de rechterknop om naar het adres te gaan om te controleren.

Ledger Nano X met een Ethereum adres om te controleren

Verifieer of beide adressen overeenkomen.

Als beide adressen overeenkomen, klik dan op Ledger Live copy icon om het adres te kopiëren. Ga terug naar Bitvavo en plak het adres in het adresveld. Geef het adres een passende naam. Ik kies hier voor ETH Ledger X. Zet een vinkje voor Ik bevestig dat dit adres van mij is en klik dan op Indienen.

Detail van walletadres invoeren in Bitvavo

Als je al deze stappen succesvol hebt doorlopen kun je verder gaan met Adres verifiëren.

Adres verifiëren

Als het adres succesvol is toegevoegd kunnen we het adres verifiëren. Als eerste moet je jouw wachtwoord en eventueel een 2FA code invoeren. Klik daarna op Indienen.

Je krijgt de melding E-mail verzonden. Klik op Begrepen.

Bitvavo melding email verzonden na het toevoegen van een nieuw walletadres

Je komt nu terug op de overzichtspagina van Ethereum. In het Adresboek vind je nu jouw nieuwe toegevoegde walletadres terug. Onder Status zie je staan dat je het adres nog moet bevestigen.

Ethereum overzicht in Bitvavo. Nieuw walletadres wacht op bevestiging.

Dit nieuwe adres kunnen we bevestigen via de mail die Bitvavo ons heeft verzonden.

Open deze mail en klik in de mail op Bevestig adresverzoek.

Het adres is nu succesvol toegevoegd en geverifieerd. Als je nu in het adresboek kijkt bij Ethereum zie je bij het nieuw toegevoegde adres onder status ook geverifieerd staan.

Andere walletadressen toevoegen

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een walletadres wilt toevoegen van een andere hardware wallet of een exchange. In de volgende sectie vind je verschillende mogelijkheden.

Adres toevoegen van de Finst exchange

Volgt…

Adres toevoegen van ByBit exchange

Volgt…

Adres toevoegen van SecuX V20 hardware wallet

Volgt…

Adres toevoegen van KeyNote 3 hardware wallet

Volgt…

Adres toevoegen van Trezor Model T hardware wallet

Volgt…

Tot slot

In deze tutorial hebben we gekeken naar de adresboekverificatie in Bitvavo. Om crypto te kunnen verzenden vanuit Bitvavo naar een hardware wallet of een andere exchange moet je het adres eerst verifiëren.

Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze tutorial, neem dan gerust contact op.