Wat is Shrimpy?

Shrimpy is een portfolio management tool. Hiermee kun je jouw crypto portfolio automatisch laten herbalanceren. Herbalanceren is een strategie die je kunt gebruiken om meer rendement uit jouw portfolio te halen.

Zoals gezegd kun je dit herbalanceren door Shrimpy laten doen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is instellen hoe je dat wilt laten doen. Dit kun je in een aantal stappen regelen.

Account aanmaken

Het begint allemaal met het aanmaken van een account. Dit is geheel gratis, maar wil je daadwekelijk dat Shrimpy voor je gaat herbalanceren dan moet je een abonnement afsluiten.

Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen met elk hun eigen opties. Hoe meer het abonnement kost, hoe meer opties er bij komen. Maar dat klinkt logisch toch?

Exchange koppelen

Om Shrimpy jouw crypto portfolio te laten beheren, heeft de software natuurlijk wel toegang nodig tot jouw crypto. Om dit mogelijk te maken koppel je een exchange aan Shrimpy met behulp van een API key.

Portfolio aanmaken

Na het koppelen van een exchange moet je een portfolio aanmaken. In dit portfolio kun je dan de cryptomunten plaatsen die je wilt gebruiken om te herbalanceren. Zo kun je binnen Shrimpy onderscheid maken tussen je HODL portfolio en je trading portfolio.

Als je dit niet doet, dan zal Shrimpy de crypto die je wilt gebruiken voor traden ook meenemen in het herbalanceren en dat is vaak niet wat je wilt.

Automation instellen

Als laatste stap stel je een automation in. Dit zijn kort gezegd de regels, die Shrimpy moet volgen om je portfolio te herbalanceren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat Shrimpy 1 x per dag je portfolio moet gaan herbalanceren, of als er een treshold is ingesteld op bepaalde crypto munten.

Waarom Shrimpy?

Maar waarom Shrimpy gebruiken? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om handmatig te herbalanceren. Het nadeel kan zijn, dat dit veel tijd kost en dat je zelf moet gaan bijhouden hoe je crypto portfolio voortdurend veranderd. Shrimpy helpt hierbij, door dit automatisch voor je te doen met de door jouw ingestelde regels.

Shrimpy gebruiken?

Wil je zelf Shrimpy gaan gebruiken en wil je graag weten hoe dit werkt? Lees dan mijn tutorial over herbalanceren.