Wat is een Hardware crypto wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat waarop jouw publieke- en privésleutel staat opgeslagen. Met de hardware wallet kun je crypto bewaren, verzenden en ontvangen.

De hardware wallet staat ook wel bekend als een “cold wallet” aangezien de wallet niet verbonden is met het internet. Het grote voordeel hier aan is dat hardware wallets de veiligste optie zijn om je crypto te bewaren, aangezien ze geen risico lopen tegen online aanvallen.

Hoe werkt een hardware crypto wallet

Laten we aan de hand van een voorbeeld eens kijken hoe een hardware crypto wallet werkt. Stel dat ik een hoeveelheid ADA (Cardano) naar een persoon over wil maken. Laten we deze persoon voor het gemak even Ruben noemen.

Het eerste wat ik doe is mijn hardware wallet aansluiten op mijn computer. Over het algemeen gaat dit met een USB kabel. Op mijn computer open ik de bijbehorende app en kies ik in de app voor verzenden van crypto.

In de app kopieer ik het publieke adres van Rubens wallet. Ik geef aan hoeveel ADA ik wil verzenden en klik dan op verzenden in de app. Nu moet ik deze transactie goedkeuren met mijn hardware wallet. Dit is een fysieke handeling met de wallet.

Als ik de transactie heb bevestigd, wordt de transactie op de blokchain gezet. Als de transactie op de blokchain is goedgekeurd, wordt het totaal aan ADA bij Ruben bijgeschreven.

Het interessante onderdeel is hier het fysieke bevestigen van de transactie. Alleen als je daadwerkelijk in het bezit bent van de aangesloten wallet kun je deze transactie bevestigen. Dat maakt de hardware crypto wallet zo veilig.

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • De meest veilige optie voor het bewaren van crypto
  • Transacties bevestigen met de hardware wallet
  • Beheer over je eigen privĂ© sleutel

Nadelen

  • Duurder dan een software wallet

Hardware cryptowallet kopen

Er zijn verschillende hardware wallets op de markt te verkrijgen. De meest bekende zijn wel de Ledger Nano S, Ledger Nano X en de Trezor model T.

Zelf heb ik een Ledger Nano X en ben daar zeer tevreden over. De Ledger is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Wil je meer weten over de Ledger Nano X, lees dan mijn review/ tutorial.

Wil je zelf een ledger kopen, klik dan op de link hieronder.