Wat betekent FOMO?

FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Als je het letterlijk zou vertalen, is het de angst om iets te missen. Maar wat heeft dat nou met crypto te maken?

FOMO uitgelegd

De angst om iets te missen is een gevoel waarbij je denkt dat anderen meer plezier hebben, een beter leven leiden of betere dingen ervaren dan jij. Het kan daarbij ook een gevoel van afgunst veroorzaken.

Het kan op alles van toepassing zijn. Van een feestje in het weekend tot een promotie op het werk. De overeenkomst is dat het je altijd een gevoel oplevert dat je iets groots misloopt.

Denk maar eens aan de Postcode Loterij. Die speelt hier goed op in.

Als je hier namelijk aan mee doet, dan kan de reden zijn, om de straatprijs niet mis te willen lopen. Want stel nou, dat de buren allemaal wel winnen. Of als je gaat verhuizen, toch nog loten houden op je oude postcode. Want je weet maar nooit 🙂

FOMO en Sociale media

Met de komst van sociale media is het gevoel van FOMO toegenomen. Want hoe makkelijk is het om je eigen leven te vergelijken met die van iemand anders. Maar ook het niet willen missen van wat andere mensen doen, of denken zorgt er voor dat je FOMO ervaart.

FOMO en crypto

Maar wat heeft FOMO dan te maken met crypto? Laten we dat bekijken aan de hand van een voorbeeld.

Stel er is een (nieuwe) crypto coin en je hoort via een vriend of familielid dat ze die hebben gekocht en dat jij die ook echt moet hebben. Je interesse wordt gewekt en je gaat eens kijken wat die coin precies is.

Je merkt dat er een echte hype om deze coin is en ziet dat de koers enorm aan het stijgen is. Jij wil dit natuurlijk niet missen en gaat deze coin kopen, hoe dan ook.

Om er vervolgens achter te komen dat de koers ineens enorm zakt en jij met verlies de coin weer moet verkopen.

Dat is nu echt kopen door FOMO. Je bent zo bang om de boot te missen en natuurlijk wil jij niet de enige zijn, die de coin niet heeft gekocht. Met als gevolg dat je de coin op de top inkoopt.

Afbeelding van een grafiek met daarop een FOMO aankoop moment
– Een duidelijk voorbeeld van een FOMO moment om te kopen

FOMO voorkomen

Denk eerst goed na!
Voordat je een coin gaat kopen, kijk dan eerst eens naar de koers. Is er al een enorme prijsstijging en zo ja, vraag je dan af of het de moeite waard is om in te stappen? Doe daarnaast onderzoek naar de coin. Wat is het, welke doelen hebben ze, hoe komt het dat de coin zo populair is. Oftewel DYOR!

Heb je dat voor jezelf duidelijk. Beslis dan of je in wilt stappen of niet. En besluit je om niet in te stappen, dan verandert je FOMO waarschijnlijk in JOMO 😉