Eenvoudig een account aanmaken op de Ledger

Gepubliceerd op:

door

| laatst aangepast op:

Om crypto te kunnen beheren op een Ledger hardware wallet moet je eerst de app installeren op de Ledger en een account toevoegen in Ledger Live. In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je dat doet op de Ledger Nano X.

De stappen zijn voor alle Ledger Nano’s gelijk, dus kun je deze tutorial ook gebruiken voor de Ledger Nano S en de Ledger Nano S Plus.

Om deze tutorial te kunnen volgen ga ik er van uit dat je:

  • De Ledger Nano X hebt geïnstalleerd voor gebruik
  • Ledger Live op je computer hebt geïnstalleerd

Icon info green Ledger Live

Mijn Ledger Live staat ingesteld op het donkere thema. De afbeeldingen kunnen er dus anders uitzien.

App installeren in de Ledger Live App

Om cryptocurrency te kunnen beheren installeer je de bijbehorende app op de Ledger Nano X. Dit doe je in de Ledger Live App. Het installeren van apps, is voor alle cryptocurrency die ondersteunt worden hetzelfde. In deze tutorial laat ik zien hoe je de XRP app installeert, maar weet dat dit als voorbeeld dient en de andere apps op eenzelfde manier geïnstalleerd kunnen worden.

Open de Ledger Live App en voer indien nodig je wachtwoord in om de app te ontgrendelen.

Ledger Live App openen en ontgrendelen
– Ledger Live App openen en ontgrendelen

Sluit je Ledger Nano X aan op de PC met de meegeleverde USB kabel en ontgrendel de Ledger met je PIN code. In de Ledger Live App zie je nu jouw Portfolio. Om een app te installeren klik je op Manager.

Manager openen in de Ledger Live App
– Manager openen in de Ledger Live App

Als de Ledger Live App er om vraagt, sta de Ledger Manager dan toe op de Ledger Nano X:

Ledger Nano X Allow Ledger Manager

Sta de Ledger Manager toe in de Ledger Live App. Bevestig dit door beide knoppen tegelijk in te drukken.

De App catalog wordt geopend. We willen een account aanmaken voor XRP, dus gaan we de XRP app installeren. Zoek in de lijst naar XRP of gebruik het zoekveld om XRP te vinden. Klik achter de XRP app op Install.

App installeren in de Ledger Live App
– App installeren in de Ledger Live App

Account aanmaken in de Ledger Live App

Nu we de XRP app hebben geïnstalleerd kunnen we een account aanmaken voor XRP. Dit kan op twee manieren. Je kan achter de net geïnstalleerde app klikken op Add account icon Ledger Live App of in het menu klikken op Accounts. Voor deze tutorial gebruiken we het menu, zodat je ook de stappen via het menu hebt gezien. Voel je vrij om dit over te slaan en direct op Add account icon Ledger Live App te klikken. Als je me volgt klik dan op Accounts.

In het Accounts menu zie je alle eerder aangemaakte accounts. Om een nieuw account aan te maken, klik je op Ledger Live App add account button.

Ledger Live App account toevoegen
– Ledger Live App account toevoegen

Er verschijnt een pop-up met de naam Add accounts. Het eerste wat we moeten doen is een crypto asset kiezen om een account voor aan te maken. Klik op het drop down menu, typ XRP in het zoekveld en klik dan op XRP om deze crypto asset te selecteren. Klik op Continue.

Ledger Live App Add accounts pop-up
– Account toevoegen

Je krijgt nu de melding om de XRP app te openen op de Ledger Nano X.

Open de XRP app op de Ledger Nano X
– Open XRP app

Open de XRP app op de Ledger Nano X door beide knoppen tegelijk in te drukken.

De XRP app is geopend. We kunnen verder in de Ledger Live App.

Wacht even tot de Ledger heeft gesynchroniseerd. Je kunt nu een nieuw account toevoegen. Als je al eerder accounts hebt aangemaakt kun je die ook terugzetten. Zet een vinkje voor de accounts die je toe wilt voegen. Geef het nieuwe account een naam, zodat je die straks makkelijk kunt herkennen. Ik geef het nieuwe account de naam: Webcoins XRP. Klik dan op Add accounts.

Nieuwe en eventuele bestaande accounts toevoegen in de Ledger Live App
– Nieuwe en eventueel bestaande accounts toevoegen

Het account is nu succesvol toegevoegd. Klik op Done om het Add accounts scherm te sluiten.

Ledger Live App accounts toegevoegd
– Accounts toegevoegd

Je vindt het account nu terug in het account overzicht.

Account overzicht in de Ledger Live App met het nieuw toegevoegde account
– Account overzicht met ons nieuwe toegevoegde account

Tot slot

In deze korte tutorial hebben we een nieuw account aangemaakt in de Ledger Live App. Daarvoor hebben we eerst de app geïnstalleerd op de Ledger Nano X. Als je een account hebt, beschik je ook over een wallet adres en kun je crypto overmaken naar je Ledger Nano X.

Voor sommige cryptocurrency is het wel mogelijk om een app te installeren, maar niet om een account aan te maken. Het is dan niet mogelijk om deze cryptocurrency te beheren via de Ledger Live App. Je moet dan gebruik maken van een externe wallet. Een voorbeeld daarvan is Cardano Ada. Op mijn website vind je verschillende tutorials hoe je die cryptocurrency toch kunt beheren met je Ledger.

Nuttige tutorial?

Heb je iets aan deze tutorial gehad en wil je jouw waardering geven? Met een klein gebaar, doe je mij een groot plezier.

Kopieer eenvoudig het wallet adres en doneer wat jij deze tutorial waard vindt.

BTC

ETH

ADA

XRP

SOL

VET